Eerste BK Wielrennen voor architecten en ingenieurs groot succes

Zondag 12 september organiseerde Protect, gespecialiseerd verzekeraar in de bouwsector, het allereerste Belgisch Kampioenschap van architecten en ingenieurs. Ondanks het natte weer streden 72 renners om de felbegeerde titel.
Zondag 12 september organiseerde Protect, gespecialiseerd verzekeraar in de bouwsector, het allereerste Belgisch Kampioenschap van architecten en ingenieurs. De wedstrijd werd in goede banen geleid door de Heverleese Wielerclub. Ondanks het natte weer streden 72 renners om de felbegeerde titel. Een mooie opkomst voor een eerste editie.


    


Het parcours was 4km lang en diende 15 maal te worden afgelegd. Al na enkele ronden werd het duidelijk dat niemand zich zomaar gewonnen gaf, het tempo lag zeer hoog.
Na 1u39min reed Raphael Cornelis uit Oudergem als eerste over de meet. Hij mag zich met recht en rede de beste renner onder de architecten noemen in de categorie -45 jaar. Enkele luttele seconden later stoof Bart Meganck uit Dilbeek over de aankomstlijn, meteen goed voor onze kampioen in de categorie +45jaar.


    


Na afloop bleek er een grote tevredenheid onder de deelnemers en organisatoren. Al snel werd duidelijk dat het niet bij deze ene keer zal blijven. Protect is resoluut van plan om volgend jaar een tweede Belgisch Kampioenschap van architecten en ingenieurs op poten te zetten. Raphael Cornelis en Bart Meganck kunnen hun titel verlengen maar houden best rekening met zware concurrentie.


    
Deel dit artikel:
Onze partners