Elektronische kranen Schell dragen bij tot gezonde schoolgebouwen

Kranen in schoolgebouwen moeten voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen, waterbesparend werken en tegen een stootje kunnen. Stuk voor stuk kwaliteiten waar de Modus E serie elektronische kranen van Schell aan voldoen, en dat allemaal voor een betaalbare prijs.

De Modus E serie elektronische kranen is speciaal ontwikkeld voor openbare sanitaire ruimtes van publieke gebouwen. Dankzij hun hygiënische en waterbesparende kwaliteiten, en conceptuele bescherming tegen vandalisme, zijn de Modus E-kranen uitermate geschikt voor openbare sanitaire ruimtes die vaak worden gebruikt, zoals ook in scholen het geval is.


Optimale waterkwaliteit

Hygiëne en drinkwaterkwaliteit staan bij de kranen van Schell voorop. Veel ziektekiemen worden namelijk overgedragen via het sanitair. Door de elektronische bediening hoeven de kranen niet meer aangeraakt te worden om ze aan en uit te zetten. Hierdoor wordt de kans op het overdragen van bacteriën tot een minimum beperkt en dat is goed voor de gezondheid in scholen.

Bovendien garanderen de Modus E-kranen optimale drinkwaterkwaliteit door de automatische stagnatiespoeling. Daardoor worden regelmatig de leidingen gespoeld waardoor bacteriën, zoals legionella, geen kans krijgen. Voor scholen is dit belangrijk om na het weekend en vakanties, waarin het water in de leidingen heeft stilgestaan, een optimale waterkwaliteit te kunnen garanderen en het uitdrogen van sifons te voorkomen.

Zuinig met water

Daar komt nog bij dat met elektronische kranen water wordt bespaard, wat goed is voor het milieu én voor de portemonnee. Als de censor niet wordt geactiveerd, zal de kraan geen water geven. Bovendien zijn de kranen voorzien van een bescherming tegen bewuste blokkade van de infraroodsensor (bijvoorbeeld door kauwgum). Na 60 seconden van ononderbroken aanraking stopt het water automatisch, waardoor waterverspilling en overstromingen vermeden worden.

 

Bron: Schell
Deel dit artikel:

Contacteer Schell Belgium

Onze partners