Energy & Silence-dakvenster van VELUX halveert regengeluid

Voor de lichte slapers onder ons heeft VELUX een nieuw, baanbrekend dakvenster gelanceerd: de Energy & Silence. Dit dakvenster vermindert het geluid van de neerslag met de helft. Want ook al vinden de meeste Belgen het getik op het raam best wel gezellig, zowat een derde houdt er een verstoorde nachtrust aan over.
Voor de lichte slapers onder ons heeft VELUX een nieuw, baanbrekend dakvenster gelanceerd: de Energy & Silence. Dit dakvenster vermindert het geluid van de neerslag met de helft. Want ook al vinden de meeste Belgen het getik op het raam best wel gezellig, zowat een derde houdt er een verstoorde nachtrust aan over.


Dat onderzoek bracht nog enkele andere opmerkelijke feiten aan het licht. Bijvoorbeeld dat de helft van alle Belgen (53%) ooit al eens in een slaapkamer met dakvenster heeft geslapen en dat het gemiddeld 23 minuten duurt voor men naar dromenland vertrekt (al moet hierbij vermeld dat slechts 14% dit goed kan inschatten). Alleszins stelt een derde van alle bevraagden dat het regengeluid hun belet om in te slapen, of dat ze er zelfs wakker van worden. Met zijn nieuwe Energy & Silence-dakvenster biedt VELUX nu een antwoord op een reële vraag van de consument.
Het regent meer dan vroeger…

Het slechte nieuws is dat het er niet op gaat beteren. Met gemiddeld 200 regendagen per jaar, is regen in België meer de regel dan de uitzondering. Door de klimaatverandering zullen de hemelsluizen nog vaker opengaan, met ook meer wateroverlast tot gevolg. Alle simulaties, cijfers en onderzoeken wijzen in die richting. Uitgeregende maanden als afgelopen december zullen in de komende jaren geen uitzondering meer zijn. Er waren toen 26 neerslagdagen wat "abnormaal" is, of een verschijnsel dat één keer wordt bereikt in 6 jaar. Over de langere termijn wordt het plaatje nog duidelijker. Zo lag de jaargemiddelde neerslag de laatste vijf decennia voor het eerst steevast boven die van de referentieperiode (758 mm/jaar) – een duidelijke trend.*


Maar het regent stiller dan vroeger!

En dan het goede nieuws: VELUX heeft nu een nieuw venster ontwikkeld waardoor tot 7 dB meer regengeluid wordt tegengehouden. In geluidstermen is dat, in vergelijking met een traditioneel dakvenster, maar liefst de helft minder. De profielen van de Energy & Silence zijn uitgerust met een speciale coating. Samen met een nieuwe dubbele beglazing zorgt dit ervoor dat het geluid van de regen tot 48 dB verlaagd wordt. Een stuk lager dus dan de ‘ontwakingsdrempel’ van 50 dB die ons doet ontwaken en die standaard in de meeste wekkers is ingesteld. Naast het geluid van regen en hagel, krijgen ook hitte en koude veel minder kans om binnen te dringen dankzij een nog verbeterde isolatiewaarde van het venster (Uw = 1,3 W/m².K). Bovendien zorgt de dubbele beglazing voor een extra bescherming inzake de veiligheid van de personen binnenin. Als kers op de taart is er ook nog een belastingvermindering van 40% dankzij de uitstekende isolatiewaarde van het glas (Ug = 1,0 W /m².K).

Onder naam ‘Tout Confort’ bestaat het dakvenster al vanaf 2007 op de Franse markt (zij het met een ander type beglazing). “Onze Franse collega’s spreken van een groot succes. 67% van hun klanten die het venster geplaatst hebben, spreekt van een enorme verbetering. Met de hoeveelheid regen in België is er ook in ons land steeds meer vraag naar dit product”, zegt Christian Fosseur van VELUX Belgium. “Bovendien biedt het Energy & Silence-venster ook een superieure thermische isolatie en algemene akoestiek."
Andere resultaten

Zoals gezegd is het regengeluid voor de meesten niet echt een probleem. De meerderheid vindt het zelfs gezellig, de helft verklaart dan ook dicht tegen de partner aan te kruipen. Toch vindt 66% een regengeluiddempend dakvenster een goede zaak, 71% zou bij de aankoop van een nieuw dakvenster hiervoor kiezen.

Productinfo:

- Kan in elke dakhelling tussen 15° en 90° geplaatst worden.
- Beschikbaar in manueel wentelende versie of afstandsbediende elektrische uitvoering (INTEGRA)
- Uitgerust met dubbel gelaagde veiligheidsbeglazing met 2 PVB (Polyvinyl Butyral folie) en regengeluiddempend systeem
- Verkrijgbaar in 4 formaten
- Prijs: vanaf 352€ (excl. BTW)

Deel dit artikel:
Onze partners