Fermacell® gipsvezelplaten zorgen voor een veilige gevel

Houtbouw wordt vaak over het hoofd gezien, vindt James Hardie, de fabrikant van Fermacell® gipsvezelplaten, vloerelementen en Hardie® vezelcement gevelbekleding. Traditionele bouwmethoden worden nog te vaak gebruikt, wat het marktaandeel van houtbouw al jarenlang beperkt houdt.

Groeiende wereldbevoling

De vraag naar meerlaags bouwen neemt alsmaar toe door de toenemende verstedelijking en groei van de wereldbevolking. De toekomst zal ons hierin dwingen tot het gebruik van onuitputtelijke materialen bij het bouwen van woningen zoals hout en andere bio-based materialen. Dit wordt alleen maar versterkt door de steeds strenger wordende isolatie-eisen die de markt steeds meer richting houtbouw sturen. De unieke materiaal- en verwerkingskenmerken van Fermacell® gipsvezelplaten maken ze ideaal voor kosteneffectieve en milieuvriendelijke houtbouw.

Hout, een hernieuwbare grondstof, is het oudste en tegelijkertijd het meest duurzame bouwmateriaal dat de mens kent. De gerecyclede papiervezels in Fermacell® gipsvezelplaten dragen bij aan de duurzaamheid van houtconstructies.

Overtuigende troeven

Het gemak van houtskeletbouw komt naar voren doordat er de afgelopen jaren oplossingen zijn ontwikkeld voor meerdere verdiepingen met houtskeletbouw, inclusief geprefabriceerde gevelelementen die steeds meer worden gebruikt in renovatie en nieuwbouw. Houtskeletbouw heeft terrein gewonnen met de opkomst van passiefhuizen. Deze methode stelt houtbouwers in staat om de benodigde isolatie in het houtskelet te plaatsen, waardoor de totale muurdikte beperkt blijft. Fermacell® gipsvezelplaten bieden unieke mogelijkheden voor houtskeletbouw.

De specifieke expertise en krachtige producteigenschappen bieden een overtuigende meerwaarde in de houtbouw. Het gebruik van James Hardie Netherlands-producten in zowel traditionele houtbouw als door gerenommeerde fabrikanten van geprefabriceerde huizen is daarvan het bewijs. Hout en Fermacell® gipsvezelplaten vormen de ideale combinatie voor sterke houtconstructies mede dankzij hun stabiliteit, licht gewicht en goede verwerkbaarheid

Snellere modernisering van constructies

Fermacell® gipsvezelplaten zijn geschikt voor de prefabricage en on-site montage van houten huizen met één of meerdere verdiepingen, evenals voor aanpassingen aan gevels om te voldoen aan moderne energie-eisen. Bouwen of moderniseren volgens de houtbouwtechniek gaat sneller dan massieve bouwtechnieken, mede doordat het gebruikte materiaal veel sneller droogt. Houtbouwconstructies bieden niet alleen meer ruimte, maar zijn ook budgetvriendelijk.

Deel dit artikel:
Contacteer James Hardie Netherlands
Onze partners