FOAMGLAS isoleert gevels met groen

Na de succesvolle introductie van de geïsoleerde grondgebonden groengevel voor zowel nieuwbouw als renovatie, lanceert Foamglas de niet-grondgebonden variant. De producent gaat er prat op dat door de combinatie van de hoge druksterkte, waterdamp(dichtheid) en compacte opbouw Foamglas de ideale ondergrond vormt voor diverse gevelsystemen.

Na de succesvolle introductie van de geïsoleerde grondgebonden groengevel voor zowel nieuwbouw als renovatie, lanceert Foamglas de niet-grondgebonden variant. De producent gaat er prat op dat door de combinatie van de hoge druksterkte, waterdamp(dichtheid) en compacte opbouw Foamglas de ideale ondergrond vormt voor diverse gevelsystemen.


Geïsoleerde niet-grondgebonden groengevel

De opbouw van dit product bestaat erin dat de isolatieplaten met koude kleefstof aan de draagconstructie worden aangebracht. Dat wordt afgewerkt met een dakbedekking die bestendig is tegen UV en worteldoorgroei. Bij de verkleving van de isolatie op het binnenblad komen luchtspouw en buitenblad te vervallen. Dit zorgt voor een sterke compactheid. Bovendien creëert Foamglas een massieve en stabiele ondergrond, omwille van de homogeniteit en drukvastheid. Dan is het tijd om de voorbegroeide groengevel te bevestigen. Als deze niet grondgebonden is, worden voorbegroeide groenpanelen door de isolatie heen in de onderconstructie vastgezet. Het groen wordt onderhouden door een systeem voor bewatering en bemesting dat via kunststofleidingen in de panelen geïntegreerd zijn. Voor de afwerking van de panelen kan men onder andere opteren voor lijsten in aluminium, die in verschillende kleuren beschikbaar zijn. Het geplande beeld van de gevel wordt meteen bij de levering geïnstalleerd en gerealiseerd.

 

                                       

De voorbegroeide groenpanelen worden door de isolatie heen in de onderconstructie vastgezet
(Copyright: Foamglas)

 


Voordelen

Volgens de producent zijn er enkele opmerkelijke voordelen verbonden aan het gebruik van Foamglas. De montage ervan is bijvoorbeeld vrij eenvoudig. De groengevel wordt rechtstreeks gemonteerd op de bouwkundige wand. Daarnaast is de isolatieschil waterdicht en oefent de gevel slechts een minimum aan gewicht uit op de constructie. Dat laatste is te verklaren door de eenvoudige verankering en het lichte gewicht van de panelen met het groen. Zoals reeds vermeld, heeft Foamglas ook als voordeel dat het erg compact is door het vervallen van de luchtspouw en het buitenblad. Tot slot wijst de producent erop dat het product duurzaam is en zekerheid biedt aan de gebruiker.
 

 

Deel dit artikel:
Onze partners