Gijs Van Vaerenbergh geeft lezing over Labyrint

Op dinsdag 7 juli 2015 geeft het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh een lezing over zijn installatie, Labyrint. De lezing vindt plaats in C-mine, waar de installatie deze zomer wordt getoond. De inkom is gratis en het evenement vat aan om 20.15 uur.

Tussen beeldende kunst en architectuur

Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh vormen samen het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Samen wisten ze in korte tijd een oeuvre op te bouwen dat bestaat uit artistieke, sculpturale installaties en interventies in de publieke ruimte. Hun oeuvre balanceert tussen beeldende kunst en architectuur. Een goed voorbeeld daarvan is hun recente 'doorkijkkerkje' in Borgloon dat de naam Reading between the Lines meekreeg.

 

Dwalen doorheen het doolhof

Met Labyrint nodigt Gijs Van Vaerenbergh de bezoeker uit op een dwaaltocht van een kilometer doorheen de stalen gangen van het doolhof. Het is echter geen ordinaire doolhof. De sculpturale uitsneden creëren bijzondere ruimtes die plaats bieden aan ontmoetingen en verrassende doorzichten. De bezoeker kan zich dankzij deze uitsneden oriënteren ten opzichte van de structuur van het doolhof, alsook ten opzichte van de omgeving.

 

Modellen, maquettes en referenties

Het kunstenaars- en architectenduo doet in C-mine de ontstaansgeschiedenis van de installatie uit de doeken. Tijdens deze lezing kaderen ze Labyrint ook binnen hun ander werk. Daarbij leggen ze de nadruk op het gebruik van modellen en maquettes, en op het belang van referenties. De lezing vindt plaats in de kleine zaal in het cultuurcentrum C-mine in Genk en vat aan om 20.15 uur. Voor meer info en reservaties kan u terecht op de website van C-mine.

Bron: ArchitectuurWijzer

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage