Gloednieuw op de markt: zelfklevende TPO in lichte kleur

Het aanbod op de bouwmarkt is zeer uitgebreid en bovendien komen er jaarlijks nieuwe innovaties bij. Maar welk systeem is nu het meest geschikt voor uw project? Maak kennis met de FLAGON Premio Stick van Soprema, de zelfklevende kunststof dakbaan van hoogwaardig TPO. Op basis van een bewezen TPO-formule biedt dit membraan uitstekende materiaaleigenschappen naast een extreem hoge levensverwachting van meer dan 30 jaar. 

Lichte variant zorgt voor aangenaam binnenklimaat

Door zijn lichte kleur kan de FLAGON Premio Stick perfect fungeren als ‘cool roof’. Koeldaken zijn een grote aanwinst: ze houden het onderliggende gebouw koeler in de zomer en ze dragen hun steentje bij in de voorkoming van het Heat Island Effect.

Steden gaan meer en meer opwarmen, groendaken en reflecterende daken weerkaatsen de warmte en dringen zo het temperatuurpeil in de stad aardig naar beneden. Wist u trouwens dat lichte dakbedekking het rendement van uw zonnepanelen optimaliseert? 

 

Regenwaterrecuperatie en milieu gaan hand in hand

Vandaag worden woorden als ‘milieu’, ‘klimaat’ en ‘ecologie’ maar wat graag in de mond genomen. SOPREMA heeft ervoor gekozen ook daadwerkelijk actie te ondernemen. Zo bevat de FLAGON Premio Stick bijvoorbeeld geen weekmakers, chloor of zware metalen.

Met dit vlamvrije systeem op uw dak kunt u met een gerust hart aan regenwaterrecuperatie doen. Het afgevoerde regenwater zal geen extra verkleuring vertonen, noch uitloging van schadelijke stoffen veroorzaken. Gebruik uw pH neutraal regenwater opnieuw voor het wassen van uw wagen of het besproeien van de planten.

Bron: Soprema
Deel dit artikel:
Onze partners