Greenskin ontwikkelt nieuwe technologie voor groene daken

In het zog van de huidige trend van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid concentreert het Brusselse bedrijf Greenskin DVMH zich op het concept van groene daken. Greenskin stelt zich in het bijzonder tot doel komaf te maken van de bestaande problemen bij groene dakoplossingen. Hun concept voor groene daken, Greenskin Box, is nu beschikbaar voor professionelen en particulieren.

In het zog van de huidige trend van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid concentreert het Brusselse bedrijf Greenskin DVMH zich op het concept van groene daken. Greenskin stelt zich in het bijzonder tot doel komaf te maken van de bestaande problemen bij groene dakoplossingen. Hun concept voor groene daken, Greenskin Box, is nu beschikbaar voor professionelen en particulieren.De gepatenteerde Greenskin Box reeks is ontwikkeld voor ’’kant en klare’’ groene daken. Het materiaal is gestandaardiseerd en voorgemonteerd, modulair en aanpasbaar aan de wensen van de klant. Deze technologie kan toegepast worden op een breed gamma van producten, van low-cost tot luxueus.In elkaar hakende vegetatiebakken op een drijvende vloer

Groene daken volgens het Greenskin model bestaan uit een lappendeken van ineenhakende elementen waarin de beplanting wordt geplant. Deze geprefabriceerde onderdelen zijn licht en kunnen ter plaatse gemonteerd worden, vóór de aanleg van het dak zelf. Doordat groene daken a.h.w. samengesteld worden uit afzonderlijke puzzelstukken, kunnen ze gepersonaliseerd worden volgens de behoeften van de klant. Greenskin Box groene daken kunnen geïntegreerd worden in bestaande en toekomstige dakmaterialen, zoals fotovoltaïsche cellen en modules, automatische besproeiingen, daktuinoplossingen,…


De plantenboxen worden onmiddellijk op de grating drijvende vloer geplaatst. De vloer kan aan de steunpunten bevestigd worden om te voorkomen dat ze door de wind opgeheven worden. De regelbare steunkussens dan worden bij voorkeur uit HDPE of PP (Polipropyleen) vervaardigd. De keuze hangt van de maximale lading, de hoogte en de helling af. Door middel van het zelfnivellerend kopstuk van de stootkussens, dat het niveauverschil helpt te compenseren, kan de drijvende vloerlaag die op de bovenkant van de stootkussens geplaatst wordt, vlak gehouden worden.


Flexibele toepassing

Deze technologie is geschikt voor nieuwbouw of voor het aanpassen aan bestaande gebouwen en kan op industriegebouwen, kantoorgebouwen en particuliere huizen of gebouwen toegepast worden. Bovendien zou de technologie compatibel zijn met de software die over het algemeen door architecten gebruikt wordt voor ontwerptekeningen, begroting, weergavedoeleinden (Autocad, Sketchup…). Dit geeft de volledige controle op begroting en planningsaspecten van het project.
 


 
Deel dit artikel:
Onze partners