GROHE X wint de Red Dot Award voor Brands & Communication Design 2021

Slechts een paar maanden na de lancering van de digital experience hub GROHE X is de internationaal gerenommeerde Red Dot Award voor Brands & Communication Design 2021 in de categorie "Digital Solutions" toegekend aan GROHE, het wereldwijd toonaangevend merk voor holistische badkameroplossingen en keukenkranen. 

Prof. Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot, benadrukte het belang van digitale oplossingen voor het succes van merken en bedrijven - zeker vandaag de dag: \"Als  prijswinnaar heeft GROHE bewezen dat ze 'outside the box' denken. Het merk weet hoe het snel moet handelen in tijden van crisis en maakt gebruik van omwentelingen voor nieuwe benaderingen op het gebied van design. Op deze manier beheersen ze belangrijke uitdagingen en leveren ze ook een waardevolle bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de maatschappij.\"

Merkbeleving van vandaag en morgen

Met GROHE X heeft LIXIL in EMENA, samen met de partners VOK DAMS, IBM en D'art, het eerste digitale platform in zijn soort in de branche ontwikkeld voor zijn sanitairmerk GROHE. Deze content hub is afgestemd op de interesses van B2B-doelgroepen met betrekking tot productpresentatie, inspiratie en kennisoverdracht in combinatie met uitwisselingsmogelijkheden met experts en servicegerichte aanbiedingen zoals tutorials en specialistische evenementen. GROHE X stelt bezoekers in staat om het merk individueel te ervaren. Sinds de lancering half maart van dit jaar is GROHE X al snel een succes gebleken. De uitstekende bezoekersaantallen - momenteel 2.500 per dag - bewijzen dat GROHE X een perfecte creatieve oplossing is voor de communicatieuitdagingen van vandaag en van de toekomst. GROHE X wordt dus gezien als een op zichzelf staande aanjager van innovatie die niet dient als vervanging voor traditionele communicatiemiddelen, maar als startpunt voor een nieuw tijdperk van merkpresentatie en -communicatie in de B2B-wereld: GROHE X presenteert zich nu al als een alternatief dat flexibel genoeg is om gelijke tred te houden met de snelle ontwikkelingen in communicatie.

Red Dot Award

Met ongeveer 20.000 inzendingen is de jaarlijkse Red Dot Award een van de grootste designwedstrijden ter wereld. De oorsprong gaat terug tot 1955 en de beroemde Red Dot Award heeft zich al lang geleden gevestigd als een van de meest begeerde kwaliteitskeurmerken voor goed design. Van producten, merkcommunicatie en creatieve projecten tot designconcepten en prototypes, de Red Dot Award legt de belangrijkste trends wereldwijd vast.

Deel dit artikel:
Onze partners