Het Museum aan de Stroom (MAS) vanuit vogelperspectief

Vorig jaar maakte Vlaanderenvanuitdelucht.be van de mooie zomerperiode gebruik om het Museum aan de Stroom vanuit de lucht op de gevoelige plaat vast te leggen. Vanuit vogelperspectief komt het MAS pas echt tot zijn recht.

Vorig jaar maakte Vlaanderenvanuitdelucht.be van de mooie zomerperiode gebruik om het Museum aan de Stroom vanuit de lucht op de gevoelige plaat vast te leggen. Vanuit vogelperspectief komt het MAS pas echt tot zijn recht.

 


 

Refererend aan de stapelhuizenarchitectuur bedacht het Nederlandse bureau Neutelings & Riedijk een toren die bestaat uit meerdere gesloten betonnen dozen die telkens met een kwartslag gedraaid worden ten opzichte van elkaar. Op de bovenste verdieping zal Vicky Geunes een restaurant runnen met zonder twijfel het mooiste uitzicht van alle Antwerpse horeca-zaken.
Gebogen glas

De gevel van het MAS bestaat eigenlijk voornamelijk uit twee materialen: enerzijds de panelen van gekloven Indische hardsteen waarmee de betonnen dozen bekleed worden en anderzijds de gebogen glaspanelen waarachter zich de semipublieke straat bevindt. Het is voor beide materialen de eerste keer dat ze bij ons toegepast werden.

 
Het MAS is als het ware ingeplant op een “rood tapijt” uitgevoerd in dezelfde Indische hardsteen als de wanden en aan de voorzijde werd een verdiept plein gerealiseerd waar bezoekers beschutting vinden tegen de wind. In dat plein is een mozaïekkunstwerk van 40 op 40 meter van Luc Tuymans geïntegreerd waarin de Antwerpse kunstenaar een artistieke knipoog brengt naar Quinten Metsys. Pas vanuit de lucht krijg je deze knipoog te zien, maar uiteindelijk was het toch een beetje teleurstellend. Je moet immers al erg goed kijken om de figuur te herkennen in het mozaïekkunstwerk.


Ook geïnteresseerd in luchtfoto’s?

Deze foto’s maar ook andere foto’s uit het archief van www.vlaanderenvanuitdelucht.be  kunnen besteld worden aan 120 euro per foto (excl. btw). Het is ook mogelijk om zelf locaties op te geven van projecten waarvan u graag een luchtfoto wenst. De tarieven voor nieuwe luchtopnames vindt u hier. Als u meerdere locaties laat fotograferen, kan dat al aan ongeveer 300 euro per locatie.

 

Deel dit artikel:
Onze partners