Innovaties binnen HeartFelt® collectie bieden ontwerpers meer creatieve vrijheid

Het HeartFelt® plafondsysteem van Hunter Douglas –dit jaar bekroond met de Red Dot Award–  is beschikbaar in vijf nieuwe aardetinten (earth tones). Hierdoor sluiten de vilten panelen naadloos aan op andere materialen zoals hout. Verder zijn de kleuren black en white toegevoegd aan het shades of grey kleurenpallet. Pieter van Rees, Business Development Manager Ceilings: ‘Dankzij de uitbreiding naar 12 kleuren zijn ontwerpers nóg beter in staat om met HeartFelt® een dynamisch en visueel aantrekkelijk plafond te creëren.’

Precies een jaar na de lancering van het modulair vilten plafondsysteem HeartFelt®, breidt Hunter Douglas de collectie uit met nieuwe kleuren. ‘We proefden de behoefte om ons vilten plafond te laten aansluiten op andere geliefde materialen zoals hout. Dankzij de earthtones is het nu mogelijk de natuurlijke look and feel van hout na te bootsen. De nieuwe kleuren zijn: creme, light brown, medium brown, dark brown en umber’, aldus Van Rees. Tot voor kort waren de panelen alleen in five shades of grey beschikbaar. Hier worden nu de kleuren black en white aan toegevoegd. Ontwerpers kunnen door te variëren in kleurstellingen een echte blikvanger creëren.

 

Red Dot Award

HeartFelt® is gemaakt vilt, een natuurlijk en zacht materiaal met een warme uitstraling en uitstekende (bovengemiddelde) akoestische eigenschappen. Zowel het vilt als de panelen zijn cradle-to-cradle gecertificeerd. In 2017 heeft HeartFelt de prestigieuze Red Dot Award: Best of the Best gewonnen in de categorie Product Design.

Bron: Hunter Douglas

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage