Inschrijvingen Schindler Award 2010 gestart...

De Schindler Award is één van Europa’s belangrijkste architectuurwedstrijden voor studenten. Voor de editie 2010 kan ingeschreven worden tot en met 30 april 2010. Opdracht is het herinrichten van een gedeelte van de oppervlakte die destijds gebruikt is voor de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. Het thema is “toegankelijkheid voor iedereen”....
De Schindler Award is één van Europa’s belangrijkste architectuurwedstrijden voor studenten. Voor de editie 2010 kan ingeschreven worden tot en met 30 april 2010. Opdracht is het herinrichten van een gedeelte van de oppervlakte die destijds gebruikt is voor de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. Het thema is “toegankelijkheid voor iedereen”. De Schindler Award is een uitgelezen mogelijkheid voor laatstejaarsstudenten om hun ontwerpen te laten beoordelen door een professionele jury.De opdracht voor 2010 is duidelijk: de studenten moeten een ruimte aan de Westzijde van het Olympisch Park in Berlijn omvormen in een aangenaam, functioneel en makkelijk toegankelijk sport- en ontspanningspark. Ze moeten de ruimte, die bestaat uit sportfaciliteiten, een openlucht theater en een parking, herinrichten en zorgen voor een nieuwe toegangsweg vanaf een vlakbij gelegen station.
Belangrijk is eveneens dat deze plaats eveneens een zekere historische waarde heeft. Ze maakt immers deel uit van het Olympische Park dat de nazi’s in 1936 wilden gebruiken om propaganda te maken voor hun ideeën. Grote triomfator werd echter de zwarte Amerikaanse atleet Jesse Owens met vier gouden medailles.Eén van de doelstellingen is de jonge architecten duidelijke maken dat ze hun opdrachten op een manier moeten benaderen. Licht, materialen en vormen zijn natuurlijk belangrijk, maar ze moeten verder durven kijken. Ze moeten zich focussen op de mensen die later de ruimte zullen gebruiken. Toegankelijkheid en mobiliteit zijn belangrijk, ongeacht de leeftijd of de fysische toestand van de bezoeker.
Inschrijven kan op www.schindleraward.com.
...
Deel dit artikel:
Onze partners