Inzenden voor WAN Residential Award kan nog tot 31 december

World Architecture News, 1 van de grootste architectuursites, schrijft voor het derde jaar op rij de WAN-Awards uit. Dit jaar worden er om de twee maanden per sector WAN-Awards uitgereikt. Tot 31 december loopt de inzendingsperiode voor twee prijzen: de WAN Residential Award 2009 en de WAN House of the Year Award 2009.
World Architecture News, 1 van de grootste architectuursites, schrijft voor het derde jaar op rij de WAN-Awards uit. Dit jaar kiest WAN ervoor om tweemaandelijks een internationale award uit te reiken per sector. Daarmee willen ze het cliché van een jaarlijkse award met afsluitend diner doorbreken.

In december is het de beurt aan de categorie ''residentieel''. Binnen die categorie worden er twee prijzen uitgereikt: WAN Residential Award 2009 en WAN House Of The Year Award 2009. Wie de afgelopen drie jaar respectievelijk een residentiële woning heeft afgewerkt, kan meedingen naar de WAN Residential Award. Architecten die dit kalenderjaar een eengezinswoning gebouwd hebben, mogen zich inschrijven voor de WAN House Of The Year Award.

Een panel van professionele juryleden beoordeelt alle inzendingen op basis van twee belangrijke criteria:

1. Hoe voorziet het design in de noden van de klant?

2. Wordt het gebouw goed geïntegreerd in zijn omgeving? Verlegt het ontwerp de grenzen van het type gebouw?

Op 19 januari 2010 zal de longlist (25 inzendingen) bekend gemaakt worden. Op 2 februari 2010 weten we wie de shortlist (6 inzendingen) gehaald heeft en 9 februari 2010 kennen we de winnaar.

De ontwerpen die de shortlist halen, worden op een expo in een hoofdstad tentoongesteld. Dit jaar vindt de expo plaats in London op het Festival of Architecture. Bovendien krijgt ieder shortlist-project een bespreking op worldarchitecturenews.com, een site die maandelijks toch zo''n 9 miljoen bezoekers haalt.

Tot 31 december 2009 kunnen architectenbureaus hun projecten indien voor de WAN Awards Residential Sector. Meer info over hoe deel te nemen vind je op de site van WAN.
Deel dit artikel:
Onze partners