IQ-Park Dilsen: Wonen en Werken aan het Water

In de directe omgeving van de fraaie nieuwe fietsers- en voetgangersbrug in Lanklaar, zal de volgende jaren het ambitieuze IQ-park verrijzen naar de plannen van Mamu Architecten uit Hasselt. Het moet een kwalitatief hoogstaand bedrijventerrein worden rond het thema ‘Werken en Wonen aan het Water’als naadloze overgang tussen het huidige centrum en het uitgebreide bedrijventerrein.

In de directe omgeving van de fraaie nieuwe fietsers- en voetgangersbrug in Lanklaar, zal de volgende jaren het ambitieuze IQ-park verrijzen naar de plannen van Mamu Architecten uit Hasselt.  Het moet een kwalitatief hoogstaand bedrijventerrein worden rond het thema ‘Werken en Wonen aan het Water’, in een groene en aangename omgeving aan de rand van Lanklaar, als naadloze overgang tussen het huidige centrum en het uitgebreide bedrijventerrein.


 
Voor de realisatie van dit ambitieuze project hebben verschillende Limburgse partijen de krachten gebundeld. De Alro-groep van Luc Thijs en Bouwteam Houben van Ewald Houben fungeren als bouwheer en promotor. Zij namen Arcadis Belgium onder de arm als studiebureau en voor het ontwerp deden zij een beroep op het veelbelovende jonge Hasseltse architectenbureau Mamu Architecten.  Infrax neemt de nutsvoorzieningen voor zijn rekening en gaat onder meer een nieuwe elektriciteitscabine op het bedrijventerrein realiseren die nodig is voor  de bouw van een nieuwe Audi-concept store en het toekomstige IQ-Park.

    

Het IQ-park zal gebouwd worden in de directe nabijheid van de sierlijke voetgangers- en fietsersbrug in Dilsen.(Luchtfoto: www.vlaanderenvanuitdelucht.be )


Het hoofdgebouw, dat tevens als blikvanger zal dienen voor IQPark, wordt als eerste gebouwd. Een moderne architecturale vormgeving gaat hier hand in hand met een flexibele invulling van de ruimtes.

Zowel ondergronds als bovengronds voorziet het project in ruime parkeergelegenheid. Op het gelijkvloers wordt ruimte gecreëerd voor polyvalente diensten, seminaries, vernissages en een ontvangstruimte. Verder zal het hoofdgebouw ook een aparte horecagelegenheid huisvesten.

De vier bouwlagen bieden een functionele ruimte aan ondernemers uit de dienstensector: advocaten, notarissen, verzekeringskantoren, kinesisten, media agencies,... Boven de kantoren wil men woongelegenheden creëren in een luxueuze omgeving waardoor het motto “Wonen waar je werkt” voor een keer waarheid wordt.
 
Meer info: www.iqpark.be  
 
 
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners