Kijkwoning als werkplek en toonzaal

Sinds maart neemt bouwbedrijf All-Bouw intrek in hun verbouwd gebouw, dat meer ruimte en comfort biedt aan de werknemers. Het bedrijf integreerde eveneens een kijkwoning, waar de kandidaat-bouwers terechtkunnen voor informatie en inspiratie. Met oog voor eenvoud, openheid functionaliteit en duurzaamheid verzorgde Interieurburo Vandecandelaere het interieur.

In samenspraak en samenwerking met BOW-architecten heeft Interieurburo Vandecandelaere het interieur van bouwbedrijf All-Bouw in een nieuw jasje gestoken. All-Bouw streefde namelijk naar meer ruimte en comfort voor de medewerkers. Ook de transformatie van de toonzaal naar een kijkwoning kwam bij de renovatiewerken kijken.

Daarbij vormde harmonie creëren tussen de nieuwe en de reeds bestaande ruimtes een uitdaging. Het doel van Interieurburo Vandecandelaere was om sfeervolle ruimtes te creëren, die stijlvol en professioneel ogen.

Kijkwoning

In het renovatieproject werd een kijkwoning geïntegreerd in de site. Zo laten kandidaat-bouwers zich enerzijds inspireren en anderzijds informeren over hun materiaalkeuzes op dezelfde plek.

Binnenin maken klanten kennis met gebouwautomatisering, vijftien soorten directe en indirecte verlichting, een in-het-werkblad-ingebouwde dampkap, meerdere bewerkingen en verwerkingen van beton, vloertegels van 120x120, verschillende soorten deuren, ingewerkte koelkasten en (microgolf)ovens en tien manieren om ventilatie-koeling-verwarming te verwerken. 

Basiskleuren en -materialen

Tijdens de uitwerking koos Interieurburo Vandecandelaere voor basiskleuren en -materialen , die rust en eenvoud uitstralen. Alle ramen en interieurdetails zijn voorzien van zwart staal. De muren en de plafonds van All-Bow kleuren wit en zwart. De loungeruimte is omringd door eikenhouten wanden. Dat hout keert terug in het parket in de inkomhal.

De moeilijkheidsgraad van het project zat hem in de uitvoering. Zo moest het project worden uitgewerkt, terwijl de werknemers nog actief waren in het kantoor. Samenwerking en overleg met BOW-architecten was daarom belangrijk. Ook het voorzien van de verschillende vormen van ventilatie, het compleet domoticasysteem, de stalen ramen als afscheiding en de vouwwand van aluminium in de keuken en de lounge vroegen om vakmanschap.

Transparantie, maar ook privacy

Volgens Interieurburo Vandecandelaere is er in het interieur een goede verhouding tussen transparantie en privacy. De openheid van de verschillende ruimtes en de multifunctionele inzetbaarheid en flexibiliteit van de verschillende delen zijn dan ook de troeven van dit project.

Bovendien is duurzaamheid key voor een bouwbedrijf. Het project biedt die duurzaamheid dankzij de verwarming met warmtepomp ventilatie met warmterecuperatie.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage