Knokke zoekt investeerders voor grote glazen bolhoed op Albertplein van EL architects

In Knokke is het gemeentebestuur druk bezig met plannen om de legendarische 'Place m'as-tu vu op te fleuren, en wel met een gigantische glazen bolhoed ontworpen door EL architects. In deze grote glazen hoed zal een restaurant komen, inclusief uitgebreid terras. Nu zoekt de gemeente nog naar investeerders.
In Knokke is het gemeentebestuur druk bezig met plannen om de legendarische 'Place m'as-tu vu', ofwel het Albertplein, op te fleuren, en wel met een gigantische glazen bolhoed, ontworpen door EL architects. In deze grote glazen hoed zal een restaurant komen, inclusief uitgebreid terras. Nu zoekt de gemeente nog naar investeerders.
Het Albertplein in Knokke is immers niet meer wat het geweest is. Slechts één terras blijft nog over na de hoogdagen van hetplein en dat wil het gemeentebestuur nu veranderen. De glazen bolhoed, die doet denken aan kunstenaar René Magritte, moet hierbij dienst doen als katalysator. Het bouwsel zal dienst doen als restaurant en voor obers als uitvalbasis dienen om over het hele plein terrassen te bedienen.

Het project is reeds goedgekeurd, maar de gemeente zoekt wel nog investeerders en partners. Idealerwijze moet de bolhoed binnen een jaar of twee te bewonderen zijn.
Deel dit artikel:

Onze partners