KSB-membraanafsluiters behalen certificaat voor hoogste drinkwaterkwaliteit

De Belgische Federatie voor de Watersector – Belgaqua – heeft het keuringsattest toegekend aan twee types SISTO membraanafsluiters van KSB: de Sisto-16RGA en SISTO-16TWA. Deze types afsluiters beschikten al over het Duitse DVGW-label voor drinkwater en mogen zich vanaf nu dus ook de veiligste membraanafsluiter in België noemen.

Drinkwaterinstallaties moeten uiteraard aan zeer hoge hygiënische eisen voldoen. Voor goedgekeurde materialen die in contact komen met drinkwater en water bestemd voor de productie van drinkwater wordt door Belgaqua het certificaat uitgereikt, conform de voorschriften van de keuringsprocedure HYDROCHECK. Bij membraanafsluiters was dit tot vandaag nog niet het geval, althans niet voor de metalen onderdelen ervan. KSB Sisto verkrijgt het eerste certificaat voor zowel het EPDM-membraan als de metalen component (kraanlichaam), m.a.w. voor de globale afsluiter. Dit geldt dus zowel voor de Sisto-16RGA (bronslichaam) als voor de Sisto- 16TWA (gietijzeren uitvoering met Rilsan-coating).

Hoge drinkwaterkwaliteit wordt door de SISTO-afsluiters gegarandeerd door de bescherming tegen kiemvorming (legionella) en andere gezondheidsrisico’s. Dit bij een onderhoudsvrije werking omdat alle functiedelen buiten het medium liggen. De afwezigheid van dode ruimtes zorgt voor de zuiverheid van de vloeistof en verhindert eventuele aantasting door bezinksel.

 

Nieuwe standaard in de markt

Het certificaat voor de SISTO-membraanafsluiters is voor KSB Belgium meer dan zomaar een stuk papier: “We streven naar de hoogste kwaliteit en service en elke nieuwe certificatie is daar de bevestiging van,” zegt Marco Godenschwege (Managing Director KSB Belgium). “De SISTO-16RGA en -16TWA zijn de eerste en enige membraanafsluiters met dit Belgaqua certificaat. We zijn trots dat we daarmee opnieuw de enige echte standaard hebben gezet in de markt.”

 

Meerdere troeven

Naast de geringe onderhoudskosten biedt de SISTO-reeks een hoge bedrijfszekerheid. De spiraalondersteuning van het membraan verhoogt tegelijk de levensduur en het drukbereik van het membraan. De membraanafsluiter SISTO beschikt bovendien over een optimale hydrauliek met zeer lage weerstandscoëfficiënt. Het speciaal in kamers verdeelde membraan, als enige afdichtingselement, zorgt voor hermetische afdichting naar buiten en absolute dichtheid in de doorlaat terwijl de geoptimaliseerde stromingsgeleiding een volledige doorspoeling van de binnenruimte toelaat.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage