Kubus organiseert Open BIM-lezingen met a2o-architecten en bouwbedrijf Kumpen

Op 19 november organiseert Kubus in Antwerpen een lezing over het Open BIM-systeem. Dit systeem laat een centrale samenwerking toe tussen alle betrokken projectpartijen. a2o architecten stelt Open BIM voor vanuit het standpunt van de architect. Bouwbedrijf Kumpen stelt een project voor dat tot stand kwam met behulp van de Open BIM-filosofie: het nieuwe politiebureau in Borgloon.

Het Open BIM-principe

Open BIM geeft alle betrokken partijen een constante, gecentraliseerde toegang tot het plan voor een project. Elke partij heeft zo een beter overzicht over het project, wat zorgt voor minder miscommunicatie. Dankzij de 3D-visualisatie en de efficiënte werkwijze binnen het systeem, hebben veel bouwbedrijven en architecten gekozen voor het Open BIM-principe. Kubus organiseert deze lezingen om het nieuwe, efficiënte platform voor te stellen aan iedereen die betrokken is binnen het proces van ontwerp tot en met realisatie binnen de bouw.

 

Experten aan het woord

De eerste sprekers zijn Killian Nekeman en Michel Janssens van a2o; zij bieden extra informatie rond Open BIM vanuit het architectuurstandpunt. Hiervoor tonen ze het ontwerp van het politiebureau in Borgloon binnen Open BIM zelf. Op die manier kunnen ze de werking, de toepassing, en de voordelen van het systeem aantonen.

Dieter Froyen (hoofd werkvoorbereiding) en Sien van der Have (BIM-coördinator) bij bouwbedrijf Kumpen zijn nauw betrokken bij de uitvoering van het politiebureau in Borgloon. Zij presenteren hoe ze binnen dit project en de organisatie succesvol de Open BIM-filosofie hebben toegepast.

 

Het programma

13.00 uur

:

Ontvangst

 

13.30 uur

:

Welkomstwoord | Stefan Eerlingen, KUBUS

13.45 uur

:

OPEN BIM toegepast vanuit architectuurstandpunt  
Door Killian Nekeman en Michel Janssens - A2O architecten

14.45 uur

:

Pauze

15.15 uur

:

Het succes van de OPEN BIM filosofie binnen Bouwbedrijf Kumpen
Door Dieter Froyen en Sien van der Have - Bouwbedrijf Kumpen

16.15 uur

:

Afsluiting en rondvraag | Stefan Eerlingen, KUBUS

16.45 uur

:

Netwerkborrel

Inschrijven kan u alvast hier.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage