Laureaten Prijs Jef Van Ranst 2022

Op 13 december 2022 vond in De Singel in Antwerpen de uitreiking plaats van de Prijs Jef Van Ranst. Laureaten van deze jongste editie zijn Celine Lecouturier en Anna-Lisa Custers. Beiden namen ze de geldprijs in ontvangst. Celine Lecouturier kreeg ook de mogelijkheid om haar stage te voltooien bij SVR-ARCHITECTS.

De Stichting Jef Van Ranst zoekt jaarlijks naar ontwerptekeningen die een proces, een idee of ruimtelijk voorstel visueel uitdagen, bevragen of uitdrukken. De gelijknamige Prijs Jef Van Ranst is exclusief voor studenten van alle Vlaamse architectuuronderwijsinstellingen. De Prijs wordt uitgereikt aan één masterstudent en één bachelorstudent van een van de deelnemende instellingen. Elke instelling dient voor de selectie werken in van twee bachelor- en twee (dit jaar uitzonderlijk drie) masterstudenten. Een professionele jury selecteert laureaten uit de inzendingen binnen de lijnen van het ontwerpschetsen met de vrije hand, de procestekening en de tekening als communicatiemiddel.

 

LAUREATEN

De studenten van de Vlaamse architectuurfaculteiten hebben elk op hun eigen manier de jury geïnspireerd. Een rijke verzameling van snelle schetsen, afgewisseld met uitgewerkte tekeningen en een bijzondere variëteit aan technieken gaf vorm aan ideeën en concepten. Uit de vele ontwerpbundels van alle faculteiten heeft de jury met een meerderheid aan stemmen beslist dat de Prijs Jef Van Ranst, editie 2022, wordt uitgereikt aan:

  • Celine Lecouturier, Master in de architectuur KU Leuven - Faculteit Architectuur
  • Anna-Lisa Custers, Bachelor in de architectuur UHasselt - Faculteit ARK

met daarbovenop een eervolle vermelding voor:

  • Ard Dusseljee, bachelor KU Leuven – Faculteit Architectuur
  • Arno Chavée, master KU Leuven - Faculteit Architectuur
  • Siemen Veugen, master UHasselt - Faculteit ARK.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking vond ook een panelgesprek plaats over ‘De kracht van de schets’.  Juryvoorzitter van de Prijs Jef Van Ranst 2022 Marie-José Van Hee van het ontwerpbureau Marie-José Van Hee Architecten ging in gesprek met Dirk Somers, oprichter van Bovenbouw Architecten, architect Walter Van Oerle van SVR-ARCHITECTS, Riet Eeckhout, drawing researcher aan de KULeuven, en een aantal jonge architecten.

Bron: SVR-ARCHITECTS

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage