Legrand lanceert zijn volledig hernieuwd beveiligingsaanbod

Het verdeelbord is het hart van een elektrische installatie. De schakel- en beveiligingscomponenten zijn daarbij dan ook cruciale elementen. Legrand komt nu met een volledig vernieuwd aanbod.

TX³ & DX³

Deze nieuwe range van automatische schakelaars en differentieelbeveiligingen vervangt het complete bestaande gamma (DE/DX/DX-h) en bestaat uit twee sub ranges: TX³ en DX³.

Het standaard gamma TX³ staat voor automatische schakelaars die een oplossing bieden voor alle residentiële en kleine tertiaire installaties. Deze automaten zijn beschikbaar met een onderbrekingsvermogen van 3 en 6kA en kunnen uitgerust worden met diverse hulpcontacten.

Het premium gamma DX³ automaten is dan weer de oplossing voor alle toepassingen in tertiaire en industriële installaties. Met een uitgebreid aanbod onderbrekingsvermogens (6, 10, 16, 25, 36 en 50kA) kan perfect beantwoord worden aan de technische vereisten van de installatie. Dankzij zijn betere selectiviteit en coördinatiewaarden biedt dit gamma prijsgunstige oplossingen.

De producten zijn bovendien zodanig ontworpen dat ze kunnen ingezet worden voor geoptimaliseerde verdeling. De modulaire behuizingen zijn immers voorzien van aansluitingen achteraan waardoor ze rechtstreeks gevoed kunnen worden door de HX³-plugverdeler.

Het geheel van automatische schakelaars wordt vervolledigd met een uitgebreide serie differentieelschakelaars en -automaten.

Ook het gamma aanpasbare differentieelblokken werd volledig hernieuwd. Dankzij het intuïtieve en betrouwbare kliksysteem is een snelle, veilige koppeling mogelijk met de automaten DX³.

Neusje van de zalm zijn de modulaire differentieelblokken met ingebouwde energieteller  of zelfs meetcentrale, waardoor ze een reële analyse van de betrokken elektrische kring kunnen uitvoeren (harmonischen...). Perfect in het kader van de energie-efficiënte oplossingen van Legrand.

 

DPX³ 630/1600

Na vernieuwing van de kleinere behuizingen in 2012, worden nu ook de grotere behuizingen volledig vernieuwd, waardoor het gamma vermogenautomaten DPX³ oplossingen biedt van 40 tot 1600 A. Naast de bestaande onderbrekingsvermogens van 36, 50 en 70kA wordt voortaan ook één van 100kA aangeboden. De automaten met elektronische losser zijn vanaf nu ook te verkrijgen in een uitvoering met geïntegreerde meetcentrale. De elektronische automaten beschikken bovendien over een communicatie-poort die de automaat verbindt met het netwerk dat via onze Supervisie-software kan beheerd worden.

 

SPD

Naast een nieuw assortiment lijn- en personenbeveiliging werd ook het gamma van goederenbeveiliging totaal vernieuwd. De nieuwe serie overspanningsbeveiligers, die voldoet aan de recente internationale norm (EN/IEC 61643-11), omvat zowel type T1- als type T2-beveiligingen. Dankzij een uitgebreid aanbod van ontlaadstroomsterktes (8 kA tot 50 kA) biedt Legrand steeds de best aangepaste beveiliging voor elke toepassing.
Totaal nieuw zijn de aanpasbare overspanningselementen voor rechtstreekse koppeling aan de automaten, met een ingekorte bekabelingstijd als resultaat.

 

DCX-M

Manuele omschakelaars zijn een noodzaak voor het kunnen omschakelen van de standaard voedingsbron naar een noodbron (vb. generator...) en omgekeerd. Met een aanbod in drie- en vierpolige omschakelaars van 40 tot 1600 A reikt Legrand een oplossing aan voor grotere installaties waarbij bedrijfszekerheid een cruciaal gegeven is.

 

MPX³ en CTX³

Tot slot heeft Legrand ook zijn assortiment motorbeveiligers (MPX³) en industriële contactoren (CTX³) volledig vernieuwd.
De motorbeveiligers zijn voortaan beschikbaar in diverse onderbrekingsvermogens. Tevens is er een aanbod met enkel een magnetische beveiliging. De industriële contactoren en bijhorende thermische relais werden eveneens aangepast. Een uitgebreidere range van bedieningsspoelen, geïntegreerde hulpcontacten en aangepaste toebehoren is voorzien. Zo kan een motorbeveiliger rechtstreeks worden uitgerust met een contactor voor het assembleren van een motorstarter zonder bijhorende bekabeling.

Deel dit artikel:
Onze partners