Lichtlijnen en wandarmaturen van Modular in the Concept Gallery

Dit voorjaar opende op het Antwerpse Zuid de Concept Gallery, een samenwerking tussen vier bedrijven die design en architectuur combineren. Een van hen is Modular Lighting Instruments, producent van design architecturale verlichting. Modular installeerde in het plafond van de Gallery onder meer een SL Nano ingebouwde led-lichtlijn en de nieuwe wandarmaturen Split en Trapz.
Dit voorjaar opende op het Antwerpse Zuid de Concept Gallery, een samenwerking tussen vier bedrijven die design en architectuur combineren. Een van hen is Modular Lighting Instruments, producent van design architecturale verlichting. Modular installeerde in het plafond van de Gallery onder meer een SL Nano ingebouwde led-lichtlijn, en de nieuwe wandarmaturen Split en Trapz.


SL Nano kan zowel ingebouwd, opgebouwd als gependeld worden geïnstalleerd. (Foto: Modular)

Architecturale lichttoets

In de ruimte werden meer dan vijftien verschillende armaturen van Modular ingebouwd, zonder dat het overdadig aandoet. De geïntegreerde look stond daarbij voorop. In het spanplafond zitten bijvoorbeeld de SL Nano led-lichtlijnen ingewerkt. De ingebouwde, opgebouwde of gependelde lichtstralen geven de mogelijkheid om in elke ruimte een architecturale toets te leggen. Een van de bekendste families in het portfolio van Modular is de SL familie, die bestaat uit (van breed naar smal) de SL149, de SL100, de SL75 en de SL mini. Met de SL Nano krijgt de familie er nog een broertje bij: een u-profiel beschikbaar in vier versies, met een diffuser van plexiglas. De armatuur is met zijn 26 cm breedte bovendien de slankste uit de reeks.


Modular werkte de SL Nano lichtlijn in het plafond van de Concept Gallery in. Foto's: King George


Discreet, indirect en sfeervol licht


Verder zijn ook klassiekers uit Modulars gamma als Bolster, Izar en Flat Moon aardige blikvangers. In de cosy corner van de Concept Gallery installeerde Modular de wandarmaturen Split en Trapz. Ze staan garant voor discreet, indirect en sfeervol licht, zowel op- als neerwaarts. De afgeplatte cilinder in het model van Trapz is voorzien van twee uitsparingen die de vorm hebben van een trapezium. De uitsparingen zorgen voor een bijzonder licht- en schaduwspel op de muur. Split is een wandarmatuur die bestaat uit één geplooide plaat met een fijne sleuf van waaruit het licht naar buiten straalt. De symmetrische vormgeving van Split benadrukt de architectuur van de woning en kan gebruikt worden voor ruimtes die baat hebben bij sfeervolle verlichting zoals zithoek, slaapkamer of gang.


    

Split en Trapz in de cosy corner van de Concept Gallery (boven). Foto's: King George


Wil je zelf de effecten van de lichtinstallaties van Modular aan den lijve ondervinden, dan kan je terecht in de Concept Gallery op het Antwerpse Zuid. Je loopt er zomaar binnen en kunt er van dichtbij kennismaken met een hele reeks producten uit het gamma van Moduar, Niko, Estrikor en Senso. Meer informatie over de producten van Modular vind je op de website van het bedrijf.

Deel dit artikel:

Onze partners