LVJ Architecten wint eerste Cre-8-ive award

De allereerste Cre-8-ive award, uitgereikt op Batibouw, is voor LVJ Architecten voor zijn apothekerswoning in Tongeren. De Cre-8-ive award beloont het project dat de garagepoort het mooist inwerkt in de gevelbekleding. De jury, voorgezeten door Eric Cloes van Ik ga bouwen en verbouwen en met onder andere Architectura.be, loofde de eenvoud en harmonie van het project.

L-Door, producent, verkoper en plaatser van innovatieve sectionale garagepoorten, organiseerde deze Cre-8-ive award voor het eerst. Het bedrijf selecteerde tien projecten op basis van toegepaste materialen, de integratie van de poort in de andere gevelelementen en het totale architecturale concept. De jury slankte die lijst af tot drie winnende projecten. LVJ Architecten kwam als winnaar uit de bus omdat hun apothekerswoning in Tongeren, met poortbekleding van ayous-hout, de garagepoort harmonieus integreert in de gevel. De kleurencombinatie van hout en baksteen, het speelse effect van de latten en de eenvoud en rustigheid die bij een apotheek passen gaven de doorslag bij die keuze.

 

2de en 3de plaats

Een eervolle tweede plaats was er voor architect Gregory Dellicour voor zijn wit-grijze rijwoning in Ukkel. De jury loofde zijn gedurfde keuze en consequente gebruik van materialen. De jury vind het een geslaagde renovatie en herkent het bel-etage-effect dat de architect in zijn project wou integreren. Ze is trouwens onder de indruk van de moeilijkheidsgraad van het project.

De derde plaats is voor architect Michel Muylaert voor zijn moderne woning in Heusden-Zolder. De eenvoudige en duidelijke keuze van materialen en het lijnenspel staan volgens de jury voor een correctie integratie in de architectuur. De garagepoort en gevelbekleding steunen het algemene concept van de woning.

 

Tweede plaats Communication Award

Bij de uitreiking van de Communication Award bekleedde L-DOOR een verdienstelijke tweede plaats in de categorie ‘Beste productpresentatie voor standen kleiner dan 70m²’.

Deel dit artikel:

Onze partners