MAS zorgt voor primeur met gevel van rode Indische hardsteen

Net zoals de kleren de man maken, is de gebruikte gevelbekleding van erg groot belang voor de visuele identiteit van een gebouw. Bij het MAS is het de rode Indische hardsteen die bijdraagt tot het monumentale karakter van dit nieuwe museumcomplex. Het was de eerste keer dat dit type natuursteen in Belgiƫ gebruikt werd. Met groot succes, zo blijkt.

Net zoals de kleren de man maken, is de gebruikte gevelbekleding van erg groot belang voor de visuele identiteit van een gebouw. Bij het MAS is het de rode Indische hardsteen die bijdraagt tot het monumentale karakter van dit nieuwe museumcomplex. Het was de eerste keer dat dit type natuursteen in België gebruikt werd. Met groot succes, zo blijkt.

Het MAS bestaat intrinsiek uit betonnen blokken die - met de nodige inspringing - op elkaar gestapeld zijn. Deze werden bekleed met panelen van gekloven Indische hardsteen, die het gebouw z’n robuuste uitstraling geven. In totaal werden er vier verschillende tinten van het materiaal gebruikt (van oranje rood tot middenbruin), die op basis van een computergestuurd patroon over de gevel werden verdeeld. Dit resulteerde in intrigerende kleurschakeringen. De keuze voor de Indische hardsteen werd ook doorgetrokken in het interieur en het plein voor het MAS.
 

    
 

 


 

Deel dit artikel:
Onze partners