Mathieu Gijbels bouwt gloednieuw trainingscentrum Soprema

Op dinsdag 17 mei hebben Soprema, aannemer Mathieu Gijbels, architect Asymmetric Architectes Associés en energieconsultant Geert De bruyn samen met de burgemeester van Grobbendonk, Eric Van Meensel, de symbolische ‘eerste kolom’ gezet van een nieuw opleidings- en kenniscentrum. Dit trainingscentrum van Soprema wordt dé referentie voor erkende waterdichtings- en isolatieopleidingen in de Kempen en ver daarbuiten. De werkzaamheden zijn begin mei gestart en het gebouw zal opgeleverd worden in de maand december van dit jaar. 

“Soprema draagt duurzaamheid erg hoog in het vaandel, en daarom willen we zelf met de bouw van dit nieuwe trainingscentrum het goede voorbeeld geven”, aldus Leo Hoekstra, CEO Soprema North-West Europe. “We maken daarvoor een investeringsbedrag vrij van 2,5 miljoen euro. Voor dit ambitieuze project hebben we dan ook een beroep gedaan op een bouwteam met de nodige kennis van zaken, waarbij zowel de aannemer, architect als het studiebureau voldoende ervaring inzake duurzaam bouwen kon voorleggen”, gaat Leo Hoekstra verder. “SOPREMA wil samen met haar klanten groeien en voorziet daarom niet alleen opleidingsmogelijkheden maar ook extra “flex desk” kantoorruimtes voor het groeiende team. Op slechts enkele jaren tijd is zowel het personeelsaantal als de omzet maar liefst verviervoudigd. Een nieuw kantoorgebouw is hiervan het logische gevolg.”

 

State-of-the-art duurzaam gebouw

“Het kantoor met tentoonstellingsruimte en amfitheater voldoet nu reeds ruim aan de eisen voor een BEN-gebouw”, verduidelijkt Geert De bruyn, verantwoordelijk voor de technieken in het gebouw. BEN staat voor Bijna-Energie-Neutraal – een normering die in Vlaanderen vanaf 2021 verplicht zal worden voor nieuwbouwkantoren. We bereiken dit door de Passiefhuis-principes - doorgedreven isolatie, luchtdichtheid en gebalanceerde ventilatie - te combineren met hernieuwbare energiebronnen. Er wordt elektriciteit gewonnen uit zonlicht en er wordt warmte en koude uitgewisseld met de aarde via ondiepe geothermie. De klimaatplafonds en dimbare LED-verlichting zorgen dan weer voor een optimaal gebruikscomfort het hele jaar door”, besluit Geert De bruyn.

 

Inspiratie en kennisoverdracht

In de flexibele praktijkruimtes en het auditorium is ruim plaats voor zowel interne als externe opleidingen, presentaties en lezingen voor de hele business unit van SOPREMA Noord-West Europa. Personeel, klanten, architecten, sectororganisaties en andere bouwprofessionals kunnen tegelijkertijd kennis uitwisselen en inspiratie op doen over de nieuwste waterdichtings – en isolatietoepassingen.  Deze evenementen kunnen in een aangename leeromgeving plaatsvinden dankzij een afzonderlijke luchtbehandelingsinstallatie met warmteterugwinning. Naast opleidingsfaciliteiten is het gebouw ook een demonstratieruimte voor duurzame bouwtoepassingen zoals een groendak, diverse soorten waterdichting (zowel bitumineus, vloeibaar als synthetisch), isolatie – en zonne-energiesystemen.

 

Snelheid in bouwen cruciaal

Aannemer Mathieu Gijbels is erg tevreden met dit nieuwe referentieproject in de Kempen. “We zijn erg fier dat we het vertrouwen kregen van Soprema voor de bouw van hun innovatieve trainingscentrum”, aldus Herman Verwimp, Marketing & HR directeur van Mathieu Gijbels. “Uiteraard gaan we er dan ook voor zorgen dat we de beloofde opleveringstermijn halen. Hierbij is een zeer strakke planning en uitstekende opvolging noodzakelijk. Maar dat is voor ons een uitdaging die wij zeer graag aangaan!”, besluit Herman Verwimp.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners