Meer dan 90 renovaties te bezoeken tijdens De Vlaamse Renovatiedag 2013

Op zondagnamiddag 26 mei 2013 organiseren NAV en het tijdschrift 'Ik Ga Bouwen & Renoveren' de 15de editie van de Vlaamse Renovatiedag. Meer dan 90 projecten kunnen bezocht worden. Daarnaast is ook de Renovatiegids opgesteld, die een overzicht van alle 92 renovatieprojecten biedt. De gids ligt nu in de dagbladhandel en de projecten kunnen ook op de website bekeken worden.
Op zondagnamiddag 26 mei 2013 organiseren NAV en het tijdschrift 'Ik Ga Bouwen & Renoveren' de 15de editie van de Vlaamse Renovatiedag. Meer dan 90 projecten kunnen bezocht worden. Daarnaast is ook de Renovatiegids opgesteld, die een overzicht van alle 92 renovatieprojecten biedt. De gids ligt nu in de dagbladhandel en de projecten kunnen ook op de website bekeken worden.
Water als centraal thema

Op de Vlaamse Renovatiedag krijgen potentiële verbouwers de kans om gerealiseerde renovaties te bezoeken. Bezoekers kunnen inspiratie opdoen en een gesprek aanknopen met de mensen achter de verbouwing. Zo krijgen aanwezigen uit de eerste hand te horen hoe de renovatie is aangepakt. Architect en bouwheer belichten hoe de ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Speciale aandacht gaat deze editie uit naar water in al zijn facetten: van buffering van water en het gebruik van regenwater tot het vervangen van oude leidingen. Van zwemvijvers tot sanitair comfort.Bij meer dan 90 projecten kunt u uitleg krijgen van de architect en bouwheer over de renovatie.‘Respect voor wat is. Eén met de natuur’

Een van de te bezoeken projecten op de Vlaamse Renovatiedag is het project van Buro A&S Demasure Dirk. Dit project bestaat uit de renovatie van een voormalig veevoederbedrijf tot loft. Het is gelegen in een authentieke industriële context. Er is grote aandacht besteed aan optimaal ruimtegebruik; maximale licht- en luchtkwaliteit, energiezuinigheid en de toepassing van ecologische bouwmaterialen in een hedendaagse constructie. In het bestaande volume van de loods wordt een volledig nieuw houtskelet geplaatst dat zich uitstrekt over de gelijkvloerse en 1ste verdieping. De grote oppervlaktes worden zoveel mogelijk gereduceerd in functie van de compactheid, zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke ervaringen en relaties in het interieur. De relatie tussen binnen en buiten wordt eens op uitgesproken wijze, dan weer op subtiele wijze opgezocht. 


Renovatiegids

Alle deelnemende renovatieprojecten zijn verzameld in De Renovatiegids, een uitgave van Ik ga Bouwen & Renoveren. Naast de nuttige informatie voor een geslaagde renovatie kan u er al de te bezoeken renovatieprojecten van de Renovatiedag op naslaan. De Renovatiegids is te koop in de dagbladhandel voor 6,95 EUR.

Geïnteresseerden kunnen de renovatieprojecten gratis bezoeken op zondag 26 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be. Opgelet: bepaalde projecten zijn enkel op afspraak te bezoeken. Wie benieuwd is naar de deelnemende projecten kan via de site al een virtueel bezoek brengen aan alle realisaties.


Praktisch

Datum: zondag 26 mei 2013 van 13u tot 18u
Alle info: www.devlaamserenovatiedag.be - tel. 050 47 46 70 (Hans Wynant).
Deel dit artikel:
Onze partners