Merford Flamex: lichtgewicht akoestische panelen met brandveilige en hittebestendige eigenschappen

Flamex van Merford Noise Control is een serie akoestische panelen in een geluidsabsorberend schuim met open cellen. Dankzij de uitgebreide waaier aan mogelijkheden qua kleur, vorm oppervlaktetextuur en montage, lenen ze zich uitstekend voor uiteenlopende toepassingen zoals kantoren, klaslokalen, studio's en kinderdagverblijven.
Flamex van Merford Noise Control is een serie akoestische panelen in een geluidsabsorberend schuim met open cellen. Dankzij de uitgebreide waaier aan mogelijkheden qua kleur, vorm oppervlaktetextuur en montage, lenen ze zich uitstekend voor uiteenlopende toepassingen zoals kantoren, klaslokalen, studio's en kinderdagverblijven.Waaier aan opties

De Flamex panelen worden vervaardigd uit melamine kunststoffen. Van nature is het schuim wit of grijs, maar op aanvraag kunnen de panelen gespoten worden in elke mogelijke RAL-kleur. Ze kunnen ook voorzien worden van een toplaag, bijvoorbeeld in polypropyleen of aluminium, waardoor ze eveneens kunnen dienen voor industrietoepassingen.

Om exact het gewenste akoestische effect te kunnen bereiken, zijn de Flamex panelen beschikbaar met verschillende oppervlaktetexturen: piramides, golven, noppen, ... FlamexFacet daarentegen is een vlakke plaat met afgeschuinde randen, voor een strakke en esthetische look. Alle panelen kunnen direct tegen het plafond verlijmd worden, maar ze kunnen eveneens gebruikt worden als inlegtegels in een systeemplafond.Stevig en duurzaam


Dankzij de lichte schuimstructuur met open cellen hebben de Flamex panelen een uitstekende akoestische absorptie en thermische weerstand. Daarnaast zijn ze bestand tegen temperaturen van -43°C tot 150°C en zorgen ze bij brand voor minimale rookontwikkeling. Bovendien zijn ze bestand tegen water, olie, brandstoffen en vele oplos- en reinigingsmiddelen, wat ze duurzaam en makkelijk te onderhouden maakt.
Deel dit artikel:

Contacteer Merford

Onze partners