Nederlandse architecten maken kennis met Barcelona én Trespa

Op 26 september 2019 namen twintig Nederlandse architecten het vliegtuig in Amsterdam, met als bestemming: Barcelona. Tijdens de tweedaagse reis stond onder meer een bezoek aan het Trespa Design Center op het programma. Niet alleen konden de gasten genieten van de architecturale pracht en praal die de Catalaanse hoofdstad te bieden heeft. Het bezoek was meteen ook een uitstekende gelegenheid om hen vertrouwd te maken met de innovatieve oplossingen van Trespa.

Barcelona bleek een perfecte omgeving voor zowel het uitwisselen van ideeën als het ontdekken van de fascinerende architectuur in deze mooie stad. Paul Kroeze, Account Manager Façades bij Trespa: “Barcelona is dé stad van architectuur en design. Voor ons is dit een uitstekende locatie om architecten bekend te maken met alle nieuwe producten van Trespa.”

 

Trespa Design Center

De bestemming van deze architectenreis is niet toevallig gekozen: in Barcelona is immers het Trespa Design Center gevestigd, sinds 2011 een unieke en inspirerende ontmoetings- en leerlocatie voor trendy en innovatieve architecten uit de Spaanse architectengemeenschap en voor bezoekers uit de hele wereld.

Het Trespa Design Center was dan ook de uitvalsbasis voor de bezoekers uit Nederland. De bezoekers werden er getrakteerd op presentaties die hen kennis lieten maken met Trespa, zijn producten en gerealiseerde projecten over de hele wereld. Ook het Trespa Second Life-programma kwam tijdens de presentaties aan bod. “Met dit evenement willen we architecten vooral inspireren”, voegt Tjeerd Den Houter, Accountmanager Façades bij Trespa, toe. “We willen hen verder in de wereld van Trespa helpen en kijken wat we samen kunnen bereiken.”

 

Workshop

Tijdens een workshop konden de architecten met elkaar in discussie treden. Ze spraken met elkaar over wat het beroep van architect, de evoluties en toekomstperspectieven van het vak, en de uitdagingen waarmee ze wel eens geconfronteerd worden.

De vertegenwoordigers van Trespa legden hen ook enkele prototypes voor van producten die op dit moment ontwikkeld worden. Op deze manier wilde Trespa polsen naar de interesse van de architecten, voor ze op de markt worden gebracht.

 

Gegidst door architecten

Uiteraard kregen de architecten ook ruimschoots de kans om de stad en haar prachtige architectuur te ontdekken. Dat gebeurde aan de hand van een gegidste fietstocht. De twee gidsen die de gasten begeleidden waren bovendien zelf architect van opleiding. Zo kreeg het bezoek nog een extra architecturale meerwaarde mee.

 

Tevreden bezoekers

De architecten waren zeer tevreden over hun bezoek aan architectuur én over hun kennismaking met Trespa. “Dit was een hele mooie gelegenheid om de stad te leren kennen, maar ook om meer te leren over de materialen en de mogelijkheden die Trespa te bieden heeft”, getuigt Hilbert Oosterveen, architect bij Palazzo Architectuur. Architect Inka Thoen stelde de conversatie met haar vele collega’s op prijs. “Het was bijzonder interessant om met architecten uit uiteenlopende vakgebieden en regio’s het gesprek aan te gaan. We spraken onder meer over de toekomst van de architectuur en interessante ontwikkelingen. Ook de boeiende evoluties inzake gevelmaterialen kwamen hierbij uiteraard aan bod.”

Ook voor Trespa zelf was de reis een leerrijke ervaring. Het bedrijf plant in de lente van 2020 alvast een nieuwe editie van deze architectenreis. Bekijk ook de video die Trespa maakte over de reis.

Bron: Trespa
Deel dit artikel:
Onze partners