Nederlandse VSK-Award voor innovatieve Healthbox II-ventilatietechnologie van Renson

De VSK-beurs in Utrecht is een tweejaarlijkse vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek. Op de eerste dag van de beurs (6 februari) werden al meteen de prestigieuze VSK-awards uitgereikt. Zes verschillende categorieën plaatsen deze verschillende innovatieve producten, systemen en technieken extra in de kijker. In de categorie ‘Lucht’ kaapte BUVA Smartstream de hoofdprijs weg, een nieuw woonhuisventilatiesysteem dat steunt op Healthbox II, de afvoertechnologie van Renson.

De VSK-beurs in Utrecht is een tweejaarlijkse vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek. Op de eerste dag van de beurs (6 februari) werden al meteen de prestigieuze VSK-awards uitgereikt. Zes verschillende categorieën plaatsen deze verschillende innovatieve producten, systemen en technieken extra in de kijker. In de categorie ‘Lucht’ kaapte BUVA Smartstream de hoofdprijs weg, een nieuw woonhuisventilatiesysteem dat steunt op Healthbox II, de afvoertechnologie van Renson.

Healthbox II is een centrale afvoerventilator die toelaat om vervuilde lucht uit droge en vochtige ruimtes te zuigen, en dit zelfs terwijl dat er via zelfregulerende ventilatieroosters continu verse lucht wordt aangevoerd. De Healthbox II maakt dus integraal deel uit van een innovatief woonhuisventilatiesysteem dat het binnenklimaat op een intelligente wijze op peil houdt. Dynamische CO2- en vochtsensoren meten de kwaliteit van de afvoerlucht continu op en passen automatisch het ventilatieniveau aan.

 

Deze technologie wordt aangevuld door de Smartzone-techniek, die ervoor zorgt dat er automatisch meer geventileerd wordt in de ruimtes waar de bewoner zich bevindt. Het systeem is ook uitgerust met een Touch-bediening, die de gebruikers bewust maakt van het constant veranderende ventilatieniveau. De Healthbox II is bovendien volautomatisch en zelfkalibrerend, wat het risico of fouten bij de inregeling een heel pak beperkt. Volgens Renson zorgt het systeem tot slot voor een behoorlijke E-peilverlaging (tot 24 punten). De Healthbox ii-afvoerventilator en het nieuwe  C+®EVO II ventilatiesysteem van Renson worden binnenkort uitgebreid voorgesteld op Batibouw. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage