Neutelings Riedijk Architects en kollektif landscape winnen ontwerpwedstrijd voor transformatie Thyssen-Areal in Keulen

© Neutelings Riedijk Architects
© Neutelings Riedijk Architects
© Neutelings Riedijk Architects

Het Rotterdamse ontwerpbureau Neutelings Riedijk Architects is samen met kollektif landscape uit Gent uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze architectuurwedstrijd voor de herontwikkeling van het voormalige Thyssen-industrieterrein in Keulen-Ehrenfeld. Het winnende ontwerp omvat de transformatie van de historische stalen hal van 21.000 m2 tot een bruisend centrum voor evenementen, in combinatie met nieuw te bouwen hedendaagse kantoorvolumes. Het ontwerp voorziet ook in groene pleinen die een gezonde, levendige woon- en werkomgeving bevorderen en zorgt voor afwisseling tussen de bouwvolumes.

Het voormalige Thyssen-terrein in Keulen heeft een enorme historische en architecturale betekenis en biedt een unieke kans voor herontwikkeling. Neutelings Riedijk Architects en kollektif landscape zullen toezien op de transformatie van het gebied tot een levendige wijk voor gemengd gebruik. Het herontwikkelingsplan is gericht op het stimuleren van innovatie, cultuur en creatieve uitwisseling, naadloos geïntegreerd in het diverse weefsel van Ehrenfeld. De beoogde mix van kantoren, diensten, hotels, restaurants, culturele voorzieningen en groene ruimtes belooft een levendige en duurzame gemeenschap te creëren.

 

Duurzame stedelijke ontwikkeling

Door historische structuren te behouden, groene ruimtes te integreren en de algehele kwaliteit van het stadsleven te verbeteren, wil het project een nieuwe standaard zetten voor duurzame stadsontwikkeling. Erwin Soravia, CEO van vastgoedontwikkelaar SORAVIA noemt het ontwerp van Neutelings Riedijk Architects en kollektif landscape “een solide basis om een moderne wijk te ontwikkelen in Ehrenfeld, in nauwe samenwerking met de stad Keulen.” Het winnende ontwerp zal nu verder worden uitgewerkt door het architectenteam.

Bron: Neutelings Riedijk Architects
Deel dit artikel:
Onze partners