Immobel haalt renovatie Proximus-torens binnen samen met Neutelings Riedijk, Jaspers-Eyers, a2o, MULTIPLE en Koen van Syngel

Immobel en Proximus hebben zopas een bindend akkoord bereikt met betrekking tot de herontwikkeling van de hoofdzetel van Proximus in Brussel. De herontwikkeling beoogt de creatie van een duurzame en inspirerende digitale campus die verbindingen, samenwerking en innovatie bevordert. Tegelijk moet het project substantieel bijdragen tot de heropleving van de Brusselse Noordwijk. Het architectenteam bestaat uit Neutelings Riedijk Architects en Jaspers-Eyers Architecten. Na een architectuurwedstrijd voor het residentiële gedeelte van de toren met gemengd gebruik selecteerden Immobel, Proximus en de Brusselse bouwmeester bijkomende architecten, zijnde a2o, MULTIPLE en Koen Van Syngel die zich bij het team aansloten.

Immobel en Proximus zullen de iconische Proximus-torens omvormen tot een groene en "campusachtige" site die gericht is op samenwerking, hybride werken en menselijke interactie. De huidige torens worden herontwikkeld, het gerenoveerde complex zal niet alleen door Proximus, maar ook door andere bedrijven worden gebruikt en zal voorzien in werkruimten, woonruimten, publieke ruimten, handel, enz.

De duurzaamheidsambitie van het kantoorproject is zeer hoog en streeft naar een BREEAM Outstanding-label, een DGNB Platinum label, en een WELL Platinum-certificatie.
 

Heropleving Brusselse Noordwijk

Als een ware katalysator voor de Brusselse Noordwijk wil het nieuwe project de wijk echt omvormen tot een multifunctionele stedelijke woon- en werkruimte met een levendige en dynamische buzz, 24 uur op 24.

"Deze evenwichtige mix zal de buurt een nieuwe impuls geven als een gezonde en aangename plek om te wonen en te werken. De bruisende nieuwe site zal verschillende groepen mensen aantrekken, waaronder bewoners, werknemers, bedrijven, handelaars, studenten en meer. Samen herontwerpen Proximus en Immobel de gebouwen op zo'n manier dat hun gemengd karakter een heropleving van de Brusselse Noordwijk zal stimuleren," zegt Adel Yahia, Managing Director Immobel Belgium.

Bron: Immobel
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners