Nieuw LifeCycles evenement brengt wereldtop in architectuur, project- en stadsontwikkeling naar Gent

Maar liefst 40 internationale toppers uit de architectuur, de stedenbouw en het vastgoed komen binnenkort samen op LifeCycles in Gent, een nieuw internationaal forum over de toekomst en kwaliteit van onze leefruimte, steden en gebouwen. Gespreid over drie dagen en drie podia, delen toparchitecten als Taro Okabe (Shigeru Ban), David Gianotten (OMA) en Eran Chen (ODA) hun ervaring en visie rond zes centrale thema’s. Daarnaast tekenen onder andere ook Tina Saaby (ex-stadsbouwmeester Kopenhagen) en professor James Ehrlich (Stanford University School) present. Die laatste is vooral bekend als de oprichter van Regen Villages, het bedrijf dat het allereerste volledig zelfvoorzienende dorp ter wereld bouwt in Almere.

David Gianotten van het iconische architectenbureau OMA, het award-winnende Chinese duo Lyndon Neri en Rossana Hu, leading lady van de Franse architectuurscene Lina Ghotmeh, Eran Chen - één van de meest invloedrijke architecten in New York, Arjan Dingste van het grensverleggende UN Studio en Taro Okabe - directeur van het Parijse kantoor van Pritzker winnaar Shigeru Ban… het is slechts een kleine greep uit het pogramma van LifeCycles.

 

Thema's 

Het LifeCycles programma is opgebouwd rond 6 onderwerpen: de levenscyclussen van een stad, architectuur, bouw, omgeving, technologie en maatschappij.

Deze 'megatrends' worden tijdens het evenement met experts uit verschillende domeinen benaderd. Zo komen onder meer Tina Saaby - voorbije 10 jaar stadsbouwmeester van Kopenhagen, één van de te volgen voorbeelden op vlak van stadsontwikkeling en James Ehrlich, professor aan de Stanford University School, praten over best practices in het buitenland. Professor Ehrlich is de oprichter van Regen Villages, het bedrijf dat het allereerste volledig zelfvoorzienende dorp ter wereld bouwt in Almere, vlakbij Amsterdam.

 

Wordt verwacht 

De eerste 25 sprekers zijn al bekend. Daarbij staan, naast heel wat internationale namen, ook enkele opvallende Belgen die actief zijn in het buitenland, zoals Gilles Retsin, Lowie Vermeersch en Kim Van Holsbeke, design director bij het wereldvermaarde Amerikaanse bureau Skidmore, Owings & Merrill. De komende weken zal het programma verder aangevuld worden met zowel Belgische als buitenlandse sprekers. 

De locatie van het evenement blijft nog even geheim. Het evenement krijgt de steun van brownfieldontwikkelaar Revive, en enkele vooraanstaande merken. Geïnteresseerden kunnen terecht op www.lifecycles.be voor meer info. Wie zich daar registreert, ontvangt updates over het event en kan als eerste toegang krijgen tot een beperkt aantal early bird tickets. De ticketverkoop gaat eind februari van start.

 

Bron: Bereal.be

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage