Nieuwe duurzame houten gevelprofielen: Carpentier breidt HOTwood-gamma uit

Met een vernieuwd aanbod aan houten gevelprofielen presenteert specialist in duurzaam hout Carpentier opnieuw inventieve oplossingen voor een gevelbekleding van hoge esthetische kwaliteit. Het gamma is in samenspraak met architecten en designers tot stand gekomen en omvat onder meer nieuwe profielen in essen (Pillar line en Pulse line) en naaldhout (Jumpline).  

Carpentier voegde de jongste maanden enkele nieuwe profielen toe aan het assortiment gevelbekleding. Zo is er nu HOTwood essen (Pillar line en Pulse line), HOTwood naaldhout Jumpline (enkel in thermisch naaldhout). “We hebben heel veel contacten met architecten en designers. Zij stimuleren ons om creatief te blijven. Hun adviezen geven we door aan onze technische tekenaars”, zo legt zaakvoerder Heidi Carpentier de totstandkoming van de nieuwe profielen uit.

“Zo is Pulse line een combinatie van twee bestaande profielen. Met Jumpline spelen we in op de stijgende vraag naar prijsvriendelijke oplossingen voor zwarte gevelbekleding. Bovendien bieden we zeven jaar garantie op de zwarte kleur.” In een markt die constant in beweging is, is persoonlijk advies op maat een must voor Carpentier. “Bij de materiaalkeuze in een willekeurig project komt immers heel wat denkwerk en onderzoek kijken. We vinden het dan ook onze verantwoordelijkheid om daar heel veel tijd en aandacht aan te besteden.”

 

Ecologische hotsoorten

Heidi Carpentier vervolgt: “Het unieke aspect aan onze gevelbekleding is dat we uitsluitend gebruik maken van ecologische houtsoorten. We werken dus niet met tropisch hardhout zoals bankirai. Daarmee onderscheidt Carpentier zich van andere producenten.”

De Carpentier-profielen voor gevelbekleding zijn gemaakt uit materialen als essen, naaldhout en eik. “De keuze voor één van de materialen wordt voornamelijk ingegeven door esthetische voorkeuren”, legt Heidi Carpentier uit. “Zo zijn eiken profielen voornamelijk in trek bij mensen die een veeleer Engelse of landelijke stijl verkiezen. Thermisch essen heeft dan weer een heel andere look en is het meest exclusieve materiaal in het gamma.” Door het hout thermisch te behandelen verzekert Carpentier een superieure stabiliteit van de profielen.

Hoge aandacht voor duurzaamheid is een rode draad in alle geledingen van Carpentier: van het beperkte gebruik van plastic folies tot de keuze voor elektrische wagens en heftrucks die op batterijen werken. De firma hecht ook veel belang aan de circulariteit van de gebruikte materialen. “Al onze gevelbekledingen en terrassen zijn circulair. Aan de hand demontagesleutels kunnen de planken eenvoudig losgeklikt worden”, zegt Carpentier. Recent ondertekende Carpentier voor het derde jaar op rij het Charter voor Duurzaam Ondernemen van VOKA.

 

Voorvergrijzen

De wereld van houten gevelbekleding evolueert in een sneltreinvaart. Dat merken ze bij Carpentier vanop de eerste rij, en als innovatieve fabrikant spreekt het voor zich dat het bedrijf zoveel mogelijke inspeelt op trends. Heidi Carpentier: “Zo is voorvergrijzen vandaag de dag uitgegroeid tot een evidentie, terwijl we dat vroeger hooguit één keer per maand moesten doen. Op vlak van kleurafwerkingen zien we dat gevelprofielen in zwart, antraciet of een natuurlijke kleur steeds populairder worden.”

Dat innovatie in het DNA van Carpentier zit, blijkt ook uit het aanbod van inventieve, onzichtbare bevestiging. Door het gebruik van het unieke Grad-bevestigingssysteem bespaart de vakman maar liefst de helft van zijn tijd op de werf. De QuickClip®-producten garanderen een onzichtbare bevestiging en een naadloos resultaat dankzij de perfecte uitlijning van de houten planken.

 

Binnen en buiten

Een andere trend is de verhoogde aandacht voor coherentie tussen de binnen- en buitenafwerking. “Steeds vaker kiezen mensen binnen én buiten voor dezelfde kleur en profilering. Het is dan ook een belangrijke troef dat onze materialen en ons systeem van onzichtbare bevestiging ook in interieurtoepassingen gebruikt kunnen worden. Met hun naadloze afwerking en elegant design lenen onze ecologische houtproducten zich uitstekend voor interieurtoepassingen. Zo ontwikkelde Carpentier duurzame akoestische plafondpanelen die de geluidsgolven optimaal absorberen”, besluit Heidi Carpentier.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage