Nieuwe productielijn is showcase voor sandwichpanelen

In het Nederlandse Geldermalsen is een nieuwe fabriek voor sandwichpanelen opgetrokken. De fabriek zal de nieuwe productielijnen voor sandwichpanelen voor SAB-profiel, dochteronderneming van Tata Steel, herbergen. De gevel werd volledig opgetrokken in Tata Steel Colorcoat Prisma®.

Het nieuwe bedrijfspand komt te staan op bedrijventerrein Hondsgemet en zal twee productielijnen omvatten. De nieuwe fabriek start in 2019 met de productie van PIR sandwichpanelen en vervangt dan de bestaande locatie in Nieuwegein.

Bij het ontwerpen van het gebouw was duurzaamheid een belangrijk criterium. Warmtepompen maken aardgas overbodig en er liggen zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van energiebesparende technieken als led-verlichting, frequentieregelaars en automatisch afschakelen van apparatuur.

 

Showcase

Stalen sandwichpanelen uit het SAB-leveringsprogramma zorgen voor de warmte-isolatie van de gevel en zijn recycleerbaar. De gevel is een showcase van de mogelijkheden die de SAB sandwichpanelen en esthetische profielen bieden, en wordt uitgevoerd in de fraaie kleuren van het vernieuwde Colorcoat Prisma® voorgelakt staal van Tata Steel Colors.

Op het dak ligt een mooie SAB 135R/930 P3L-S in RAL 9010. Er is bewust gekozen voor geperforeerde platen, om een betere akoestiek te verkrijgen. De kleur RAL 9010 zorgt voor een goede lichtreflectie. Gecombineerd met veel daglicht ontstaat er zo een aangenaam binnenklimaat.

Op de gevels werden SAB WB100.1000 M16L Carrierpanelen gemonteerd, met het recent vernieuwde voorgelakte staal Colorcoat Prisma® in de kleur Ephyra. Het onderste deel van de gevel kreeg een esthetische laag van puntprofielen SAB Pyramid 19/470 in Colorcoat Prisma® Kronos.

Deel dit artikel:

Onze partners