Noodklassen: Hahbo creëert duurzame en esthetische modulaire klaslokalen

Er is een nijpende nood aan extra en flexibele scholen en klaslokalen in het lager en secundair onderwijs. Houtbouwbedrijf Hahbo stelt, in samenwerking met designer Axel Enthoven, een oplossing voor met een nieuw modulair systeem.
Er is een nijpende nood aan extra en flexibele scholen en klaslokalen in het lager en secundair onderwijs. Houtbouwbedrijf Hahbo stelt, in samenwerking met designer Axel Enthoven, een oplossing voor met een nieuw modulair systeem.
Hahbo Llexx tracht met haar nieuwe oplossing een snel, esthetisch en ecologisch antwoord te bieden op dit probleem. Dit modulair systeem kan zowel toegepast worden als voorlopige oplossing en, gezien de bouwfysische kwaliteiten, ook als een permanente oplossing. Het concept is voorgesteld in aanwezigheid van Vlaams minister van Onderwijs, Pascal Smet.

Ecologisch hout en gelakt staal

Llexx is een modulair uitbouwbare creatie (voor scholen en kantoren) in ecologisch hout en gelakt staal. Guy Somers, CEO Hahbo, legt uit: "We zijn uniek op de markt voor modulaire klaslokalen met dit nieuwe product. Wij kunnen het comfort bieden van een definitief gebouw, dat bovendien zeer mooi oogt en een lage footprint heeft. Als producent kunnen we snel inspelen op de prangende nood aan extra scholen en klaslokalen".

Axel Enthoven, stichtend partner van Enthoven Associates Design Consultants, en ontwerper van Llexx vervolledigt: "We hebben de nieuwe tijdloosheid nagestreefd door een puristisch design voor te stellen uit nobele materialen. Systeembouw met stijl en duurzaamheid".
Llexx staat voor Lange levensduur, Luxueus, Ecologisch, fleXibel en eXpress.
Belang van design

De samenwerking met de Belgische designer Axel Enthoven en zijn team moet garant staat voor functionaliteit, tijdloosheid en verantwoorde vormgeving maar vooral voor duurzaamheid. Door hun ervaring in het ontwerpen van producten met een lange levensduur, zoals tram- en metrostellen, treinen en bussen, streeft Enthoven Associates naar producten die de smaak van de tijd overleven.
Duurzaamheid

Het gebouw is ontworpen en gerealiseerd met aandacht voor ecologie en duurzaamheid. De gebruikte materialen voldoen binnen de vereiste normeringen aan ecologische en duurzame criteria.Deel dit artikel:

Onze partners