OMGEVING wint in Spanje

Het Belgische ontwerpbureau voor landschapsarchitectuur OMGEVING heeft de ontwerpwedstrijd voor het landschapsvernieuwingsproject voor de hellingen van Teruel in Spanje gewonnen. De hellingen die het hoogteverschil tussen de twee wijken Ensanche en San Julián overbruggen, zullen worden omgevormd tot een promenadegebied. Het gaat om een parcours van 5 km langs een natuurlijke helling die nu wordt ingenomen door een dichte massa vegetatie.

De jury van de ontwerpwedstrijd benadrukte dat het voorstel van het team OMGEVING en CEROUNO architecten de landschappelijke, ecologische en bouwkundige aspecten van de opdracht in evenwicht brengt. Met dit ontwerp is het team in staat om in één enkel project de rehabilitatie en het herstel van aangetaste milieuhellingen te verenigen met de uitvoering van een groene infrastructuur die de ruggengraat van de stad vormt.

 

EEN NIEUWE GROENE LONG

Het ambitieuze project omvat natuurherstel, landschapsinterventie en openstelling tot openbaar gebruik met de aanleg van verblijfs- en wandelgebieden, aanplant van bos- en siersoorten en verbetering van de stabiliteit van de taluds waar nodig. Daarnaast speelt het ontwerp ook in op de toekomstige aanleg van een lift, die de wijken Ensanche en San Julián met elkaar zal verbinden ter hoogte van het Muziekconservatorium.

De burgemeester van Teruel, Emma Buj, benadrukt in de krant Heraldo dat het landschapsproject als nieuwe groene long van de stad niet alleen de levenskwaliteit van de bevolking zal verbeteren, maar ook de esthetiek van Teruel, aangezien de hellingen van de Muela del Ensanche vanaf veel punten in de stad zichtbaar zijn: "We hebben het voorrecht om de natuur in de stad te hebben en we moeten weten hoe we ervoor moeten zorgen en hoe we ervan moeten profiteren."

Bron: OMGEVING & Heraldo

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage