One Baelskaai, het boegbeeld van Oosteroever (BINST ARCHITECTS)

One Baelskaai van BINST ARCHITECTS is, zoals de naam al doet vermoeden, het boegbeeld van Oosteroever, het nieuwe stadsdeel in volle ontwikkeling in de historische haven van Oostende.  Een architectuur met golvende terrassen en expressieve terrasboorden refereert naar het omliggende kustgebied terwijl ze het project in combinatie met de uitgekiende materialisatie een krachtige, luxueuze uitstraling verlenen. Ook de studiebureaus Stedec, Contract & Engineering Services en Elegast Dobbelaere werkten mee aan het project.

Oosteroever, de grootschalige ontwikkeling van de Vuurtorenwijk in de Koningin der Badsteden tot hip nieuw stadsdeel, is in volle aanbouw en heeft met One Baelskaai een nieuw iconisch gebouw aan zijn palmares toegevoegd.  One Baelskaai vormt het boegbeeld van Oosteroever. Een gebouw op een dergelijke prominente locatie vroeg dan ook om een architecturaal hoogstandje, en dat kreeg bouwheer Versluys Groep van BINST ARCHITECTS.


Maritiem karakter

De glooiende terrassen met hun expressieve terrasboorden verlenen het complex zijn unieke uitstraling en maritiem karakter. De glooiing verwijst met name naar de vorm van de zee en de duinen, terwijl de glazen balustrades het licht, de lucht en het water reflecteren.

Ook de materialisatie refereert naar het omliggende duinenlandschap. De zandkleurige, tot bruinzwarte tinten geven het project een krachtige, luxueuze uitstraling.

 

Boeiende compositie

One Baelskaai omvat 78 woonunits verspreid over elf bovengrondse verdiepingen, waarvan 74 appartementen en vier duplexen. Op het gelijkvloers zijn zes handelspanden voorzien. Twee parkeerlagen bevinden zich ondergronds. De totale oppervlakte van het project bedraagt daarmee zo’n 13.200 m².

Duplexen en penthouses nestelen zich hierin op de meest prominente posities in het bouwvolume waardoor een boeiende compositie ontstaat. De woonunits zijn voorzien van royale terrassen die wel tot vier meter uitkragen. Ook de optimale oriëntatie en schitterende panoramische zichten op de dokken, de stad Oostende en de kustlijn lenen zich perfect binnen de ambitie om hier luxueuze appartementen te voorzien.

Bron: BINST ARCHITECTS
Deel dit artikel:
Onze partners