OPROEP. Erfgoedstichting Herita zoekt (restauratie)architecten

Herita, de organisatie die in Vlaanderen waardevolle historische plekken beheert en restaureert, lanceert een oproep voor de samenstelling van twee architectenpools voor grote en kleine opdrachten. Bedoeling is om met telkens acht (restauratie)architecten een raamovereenkomst aan te gaan, waarbinnen boeiende en uitdagende architectuuropdrachten kunnen worden toegewezen.

Met grote opdrachten worden projecten bedoeld met een geraamde bouwkost boven € 500.000. De deelopdrachten hebben betrekking op de restauratie van de waardevolle en historische plekken en gebouwen in het beheer van Herita. Het gaat onder andere om restauratieopdrachten, interieuropdrachten, onderzoek naar kleinschalige nieuwbouwvolumes, haalbaarheids- en herbestemmingsstudies, masterplannen, beheersplannen of een combinatie van verschillende soorten opdrachten.

Via deze weg wenst Herita vzw haar kwetsbare monumenten te restaureren en te bewaren voor toekomstige generaties. Meer informatie over de architectenpool vind je op de website van Herita. Je kan er ook de selectieleidraad downloaden. Voor vragen en inlichtingen kun je mailen naar nele.vranken@herita.be. Deadlines om je kandidaat te stellen zijn 17 april (kleine opdrachten) en 18 april (grote opdrachten), telkens om 12uur.

Bron: Herita
Deel dit artikel:
Onze partners