OPROEP. MSI zoekt projectontwerpers voor de realisatie van 460 studentenkamers in Elsene

Het project is onderdeel van het grotere reconversieplan Usquare.brussels en zal niet alleen studentenkamers omvatten, maar ook gezinswoningen, universitaire voorzieningen en winkels.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is - in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Université Libre de Bruxelles (ULB) - op zoek naar projectontwerpers voor het ontwikkelen van 460 studentenkamers in de voormalige Kazerne van de Koninklijke Rijkswachtschool in Elsene. Deze locatie, gekocht door het Gewest in 2018, beslaat 3,85 hectare en bevindt zich in het hart van de gemeente.

Het project is onderdeel van het grotere reconversieplan Usquare.brussels en zal niet alleen studentenkamers omvatten, maar ook gezinswoningen, universitaire voorzieningen en winkels. De Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) coördineert het omvangrijke project.

 

Betaalbare huurprijzen

De ontwikkeling voorziet in de bouw van 460 studentenkamers, verdeeld over vier gebouwen met een totale bruto-oppervlakte van ongeveer 20.000 m². De huurprijzen zullen betaalbaar zijn, mede dankzij een doordachte balans tussen innovatieve, effectieve en duurzame architectuur, kostenbeheersing en eenvoud in onderhoud van de gebouwen.

 

Focus op behoud en circulariteit

In het streven naar duurzaamheid en circulariteit, zal de focus liggen op het behouden van bestaande elementen, het gebruiken van milieuvriendelijke materialen en het optimaal beheren van afvalstromen tijdens de bouwwerkzaamheden. De plannen omvatten ook het behoud van een gebouw met erfgoedwaarde, een grondige herstructurering van twee andere gebouwen en de sloop en nieuwbouw van een vierde.

 

Geïnteresseerde ontwerpers worden uitgenodigd hun kandidatuur uiterlijk op 31 mei 2024 in te dienen. Meer informatie en de benodigde documentatie voor de inschrijving zijn beschikbaar via deze link.

Bron: MSI
Deel dit artikel:
Onze partners