OPROEP. Studieopdracht voor de realisatie van de Smaakhaven in Antwerpen

Het Antwerpse stadsontwikkelingsbedrijf AG Vespa is op zoek naar een multidisciplinair ontwerpteam met interesse in de volledige studieopdracht voor de realisatie van de Smaakhaven. Dat wil zeggen: restauratie, renovatie en herbestemming van het Loodswezengebouw en de Boeienloods tot een Vlaams culinair centrum, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen.

In april 2021 maakte Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir bekend dat de iconische site van het Loodswezen in Antwerpen een nieuwe bestemming zal krijgen als Vlaams culinair centrum. Zo wil Vlaanderen zich nog sterker profileren als regio van culinaire tradities en innovatie. Bovendien creëert het een vaste thuishaven voor de promotie en ondersteuning van haar eet- en drinkcultuur.

 

Open huis

De zoektocht naar een ontwerpteam voor de herbestemming van de iconische 19de-eeuws site van het Loodswezen tot culinair centrum is nu gestart. De Smaakhaven moet een open huis worden waar Vlaamse culinaire ondernemers hun kennis en innovatie kunnen demonstreren. In het Loodswezengebouw zal je workshops, kooklessen en degustaties kunnen volgen. In de boeienloods komt een polyvalente ruimte voor kleine culinaire events.

De aanvragen tot deelneming aan de studieopdracht moeten elektronisch worden ingediend via e-procurement. Een rechtstreekse link naar de officiële bekendmaking vind je hier. Het uiterste tijdstip voor ontvangst van de aanvragen tot deelneming is woensdag 21 februari 2024 om 11 uur. Voor inlichtingen over de plaatsingsprocedure neem je via e-mail contact op met silvia.mertens@antwerpen.be.

Bron: AG Vespa & Toerisme Vlaanderen
Deel dit artikel:
Onze partners