Optimale lucht- en geluidsisolatie in nieuw bioscoopcomplex ‘Le Palace’ in Brussel

©CDM Stravitec

In de buurt van de beurs van Brussel wordt een nieuw bioscoopcomplex gebouwd, ‘Le Palace’ genaamd. In de vier bioscoopzalen zijn de tribunes waarop de stoelen zijn gemonteerd, geïsoleerd tegen de overdracht van trillingen door middel van SEB Stravibase isolatoren van CDM Stravitec. Dit zorgt voor een optimale isolatie tegen luchtgeluid en contactgeluid. Onder de muren worden extra isolatoren aangebracht om de extra belastingen te compenseren.

Naast de vloeren en wanden zijn ook de plafonds akoestisch ontkoppeld van de omringende structuur met behulp van Stravilink PHR en Stravilink PHS hangers. Stravilink PHR-hangers, die een veerbelaste isolator bevatten, zijn geïnstalleerd in de perimetergebieden. De Stravilink PHS-hangers, met rubberen isolatoren, bevinden zich in het centrale gedeelte van de hallen. Vanwege de complexiteit van de plafondstructuur werden voor elk plafond tot zeven verschillende hangers geïnstalleerd om een uniforme doorbuiging over het gehele oppervlak te handhaven.

Incorrecte belasting

De ventilatiebuizen, die voor sommige hallen zowel als afzuig- als pulsatiebuizen dienen, zijn met Stravilink PHS-hangers aan het bouwkundige plafond bevestigd. Hierdoor wordt de mogelijke overdracht van geluid door deze ventilatiebuizen vermeden.

Na de installatie van de Stravibase SEB-oplossing werd vastgesteld dat sommige van de rubberen isolatoren niet correct belast werden. Dit werd verholpen met de Frozen Bearing Technique en optimale lucht- en contactgeluidsisolatie werd bereikt.

Bron: CDM Stravitec
Deel dit artikel:
Onze partners