Painting with Light en Deusjevoo ontwierpen kleurrijke setting voor Het Rad

In slechts zes weken tijd ontwikkelden C-Mine buren Deusjevoo (decor) en Painting with Light (verlichting) een levendig decor en kleurrijk licht- en videodesign voor het langverwachte nieuwe seizoen van het populaire spelprogramma Het Rad, dat sinds begin augustus op VIER te zien is.

“Ons team was zeer tevreden met dit project aangezien er zoveel anderen werden geannuleerd of uitgesteld door het coronavirus. Maar het bleef toch een uitdaging om alle onderdelen te verkrijgen en te installeren omdat vele bedrijven in de eventssector met gereduceerde personeelsbestanden werken”, licht Luc Peumans, CEO van Painting with Light, toe. “We zijn trots dat we met ons team en onze partners een dergelijk resultaat hebben kunnen neerzetten in zo’n korte tijdsspanne. Zo dragen we toch wat bij aan een ontspannende zomer voor de vele landgenoten die hier hun vakantie doorbrengen.”

Frisse, onderscheidende look

De producenten van Het Rad wilden een frisse, onderscheidende look voor het spelprogramma die tegelijk stijlvol én huiselijk is. Painting with Light creëerde daarom sets die op zichzelf staan maar toch een coherent geheel vormen en huiselijke gezelligheid uitstralen. Als onderdeel van het decor is er zo een lang inkompad langs de ene kant van de studio. Aan de zijkant zijn er dan weer tafels en stoelen voor het publiek opgesteld die uitkijken op het enorme LED-puzzelbord en het rad, dat tevens fungeert als visueel focuspunt. De drie “prijzenwinkels” worden dan weer omhuld door een elegant, zwierig gordijn. Daarvan zijn er twee van transparante voile om het licht uit de studio te absorberen en reflecteren.

Het decor werd verder afgewerkt met pixelgestuurde LED-verlichting op de trappen, de tafel en het rad zelf. Het rad is eveneens voorzien van een groot aantal RGB- en witte lichtbronnen. Painting with Light ontwierp daarnaast een lasersensorsysteem voor de 72 handgrepen van het rad. Dit systeem stuurt de visuele en auditieve effecten aan in perfecte harmonie met elke beweging en helpt op die manier de spanning op te bouwen bij cruciale spelmomenten.

Indrukwekkend arsenaal

Ook de belichting van het Rad zelf en de audiocontrole werden volledig herontworpen. Sommige esthetische aspecten verwijzen nog naar het klassieke stijlboek van het Rad van Fortuin, dat ondertussen werd aangepast sedert de lancering in 1975 in America. Het rad, de etalages met prijzen, de vloer, de gordijnen, het puzzelbord én de zijpanelen worden belicht door een indrukwekkend arsenaal aan lichtstrips, ringen, spots en lampen. Deze lichtbronnen verschillen allemaal in grootte en volgen een vooraf bepaalde matrix voor lichthoeken, backlighting en helderheid die het mogelijk maken om de sfeer in de studio aan te passen door gebruik te maken van specifieke kleuren en speciale lichteffecten.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage