Paola Viganò en Bas Smets te gast op Concept & Build op 4 maart tijdens Batibouw

In samenwerking met Architectura.be organiseert Batibouw op 4 maart een lezing van Paoloa Viganò en Bas Smets. Michiel Dehaene van Ugent zal de lezing en het panelgesprek modereren. Dit gebeuren kadert in het evenement  Concept & Build for Students. Paola Viganò en Bas Smets behoren tot de internationale top inzake urbanisatie en landschapsarchitectuur. 

Paola Viganò stond samen met de vorig jaar overleden  Bernardo Secchi aan het hoofd van het bureau Secchi en Vigano. Het bureau is wereldwijd actief en gooide in ons land hoge ogen met onder meer Park Spoor Noord en het Theaterplein in Antwerpen en de begraafplaats en de Grote markt van Kortrijk.

Studio Associato Bernardo Secchi Paola Viganò is ook betrokken bij de ontwikkeling van Nieuw Zuid in Antwerpen.  Daarvoor werkt het samen met Bas Smets, de coming man in België inzake landschapsarchitectuur. Bas Smets is landschapsarchitect, ingenieur-architect en stedenbouwkundig ontwerper. Hij verwierf op korte tijd een internationale reputatie met ontwerpen voor landschappen en publieke ruimte op heel diverse plekken in eigen land (Sledderlo-Genk, Kortrijk Xpo, dStationsplein Roeselare) en in het buitenland (Arles, Bordeaus, Hong Kong,...).

Tijdens het gesprek met Paola Viganò en Bas Smets is Michiel Dehaene moderator van dienst. Michiel Dehaene (1971) is hoofddocent stedenbouw aan de vakgroep Architectuur en Stedenbouw, Universiteit Gent waar hij stadsanalyse en stadsontwerp doceert. Zijn onderzoek richt zich op de kennistheoretische grondslagen van de stedenbouw, verspreide verstedelijking en de relatie tussen verstedelijking en ontwerp. Hij cureerde samen met Christoph Grafe en Kristiaan Borret de tentoonstelling StadBuitenStad die momenteel in de Singel te zien is.

Voor Concept & Build werkt Batibouw samen met Architectura.be. 

Na de conferentie krijgen de studenten de kans om nader kennis te maken met de verschillende Concept & Build exposanten, in de foyer van het Auditorium 2000. Standhouders dit jaar zijn Euromaf, Febelcem, Fedustria, Hansgrohe, NMC en Stone & Style.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage