PASSIVEHOUSE: hoogmis voor energiezuinig (ver)bouwen

Hoe realiseer je energiesoepele gebouwen? Wat zijn de do's en dont's bij prefabrenovaties van scholen? En welke productinnovaties veroveren de markt? Wat is het geheim van Tesla? Dit en veel meer ontdekt u tijdens PassiveHouse, de driedaagse bouw- & renovatiebeurs die op 11, 12 en 13 september neerstrijkt in Tour&Taxis in Brussel.

Organisator Passiefhuis-Platform (PHP) die in 2002 het passiefhuisconcept in België lanceerde, pakt naar jaarlijkse gewoonte uit met een gedurfd aanbod voor architecten en ingenieurs tijdens deze (ver)bouwbeurs, volledig in het teken van ‘Renovatie’ en ‘BEN met passief’.

 

Pitches op profdag

Vrijdag 11 september komt het professionele publiek aan zijn trekken via de Innovatieroute, de lancering van de eerste Europese ConClipvideo’s (conclip.eu), de lessons learned uit prefabscholen (renew-school.eu) en andere workshops en lezingen die dieper ingaan op de laatste nieuwigheden, trends en technieken.

Zo zijn er pitches en een discussietafel rond energiesoepele gebouwen en evalueert Leefmilieu Brussel de nieuwe EPB-regelgeving in de hoofdstad, terwijl OVED een opleiding voorziet over de wijzigingen in de EPB-regelgeving in de drie gewesten. Leefmilieu Brussel en PHP nodigen u uit voor een bezoek aan het BIM-gebouw, met ruim 16.000 m² het grootste Belgische passiefkantoor en het tweede grootste in Europa. Tijdens het VIP-event wagen PHP-leden en standhouders zich aan een rit in de nieuwe Tesla en wie snel is bemachtigt een gratis exemplaar van het boek ‘Architectuur + Passief’.

 

Alle praktische info, de lezingen en andere geplande activiteiten vindt u hier terug. 

Deel dit artikel:

Onze partners