Patrick Genard & Asociados mag Belgisch paviljoen Expo 2015 ontwerpen

Hoewel de winnaar van de expowedstrijd 2015 pas volgende week bekend gemaakt wordt, is Architectura.be uit eerste hand te weten gekomen dat Patrick Genard & Asociados het Belgische paviljoen in Milaan mag realiseren. Om de vijf jaar organiseren meer dan 140 landen de expositie, dit jaar nemen 147 landen deel.

Na telefonisch contact met verschillende architectenbureaus is gebleken dat Patrick Genard & Asociados de wedstrijd won. Op 15 mei verschijnt de officiële mededeling. Omdat er momenteel geen officiële communicatie verschijnt over het project, is er ook nog geen concrete informatie.


Shortlist

In oktober 2013 verscheen de openbare aanbesteding op het online platform Govex. Kandidaten konden tot midden november hun voorstel indienen. De shortlist van de aanbesteding bestond uit Architectenbureaus goedefroo + goedefroo, Lens Ass, Patrick Genard & Asociados en Modulo. Zij grepen net naast de aanbesteding. Modulo zou op de tweede plek strandden.

De Belgische overheid organiseert elk jaar opnieuw een wedstrijd om een Belgisch paviljoen te ontwerpen voor de internationale wereldtentoonstelling. Dit jaar verhuist het circus naar Milaan, en ook dit jaar valt de Belgische delegatie onder leiding van commissaris-generaal Leo Delcroix.

Deel dit artikel:

Onze partners