Perfect gepositioneerd: tafel 1545 van Thonet combineert tijdloos design met slimme constructie

2018 was het jaar van de succesvolle première van tafelserie 1500, ontworpen door Wolfgang C. R. Mezger. De 1500-collectie is geschikt voor zeer veel toepassingen dankzij de slimme dwarsbalkconstructie waarop het tafelblad lijkt te zweven. Twee tafelhoogtes (74 en 105 cm), vele maten en flexibele uitvoeringen zorgen ervoor dat deze tafel passend kan worden gemaakt voor ieder interieur en elke setting. Aan deze populaire tafelserie wordt nu het nieuwe model 1545 toegevoegd, een sfeervolle tafel met een huiselijke uitstraling die dankzij de poten die in een hoek van 45 graden staan zorgt voor zeer veel beenruimte.

De nieuwe tafel 1545 is robuust en toch elegant. Het tafelblad lijkt te zweven op het onderstel. De tafel is beschikbaar met aluminium of houten poten die naar onder toe enigszins taps toelopen. Onder het tafelblad zijn de tafelpoten met elkaar verbonden door een dwarsbalk. Doordat de poten in een hoek van 45 graden ten opzichte van het tafelblad staan, krijgt het ontwerp een zachte, dynamische, huiselijke uitstraling.

Er is ook aanzienlijk meer beenruimte dan bij tafels met rechte poten. Extra stoelen voor gasten kunnen gemakkelijk aan de kop van de tafel worden geplaatst. De tafel past uitstekend in woon- en eetkamers, maar ook in sfeervolle vergader- en ontvangstruimten en horecagelegenheden, waar meubellandschappen kunnen worden gecreëerd die geen concessies doen aan de vormcontinuïteit.

Hoewel de tafel vooral bedoeld is voor wooninterieurs, kunnen alle gewenste media-aansluitingen in het tafelblad worden geïntegreerd, ideaal voor de toepassing als bureau. Kabels worden onzichtbaar door de poten en de dwarsbalk onder het tafelblad geleid. De aluminium tafelpoten zijn verkrijgbaar in gepolijste, verchroomde of gepoedercoate uitvoeringen in zwart of wit. Er is ook een variant met poten van massief eiken, transparant gelakt of zwart gebeitst. Voor een tafel met een hoogte van 74 cm kan er gekozen worden uit diverse vormen (rond, rechthoekig, vierkant) en maten. Tafel 1545 kan passend worden gemaakt voor iedere ruimte en elke toepassing.

Bron: Steenvoorden Communication
Deel dit artikel:
Onze partners