Iconische collectie Parenthesis van Italiaanse meubelfabrikant Pedrali blaast tien kaarsjes uit

© Pedrali
© Pedrali
© Pedrali
© Pedrali
© Pedrali
© Pedrali
© Pedrali
© Pedrali
Copernico Offices, Milano
Lamorisse Lounge & Sofa

Met het tienjarig jubileum van de Parenthesis-collectie, ontworpen door Claudio Dondoli en Marco Pocci en voor het eerst gepresenteerd op Salone del Mobile in Milaan, is 2024 voor het Italiaanse meubelbedrijf Pedrali een bijzonder jaar. De naam van de collectie verraadt al de inspiratie die destijds leidde tot de creatie: twee ‘haakjes’, die als afgeronde geometrische elementen de structuur definiëren.

Salontafel, nachtkastje, of handig blad: de Parenthesis-collectie heeft zich altijd onderscheiden door zijn veelzijdige karakter, geschikt voor verschillende contexten, van horeca tot werkruimte en woning, met een eigentijdse maar speelse stijl.

 

Tactiele ervaring

De twee haakjes, gemaakt van eiken gefineerd multiplex, omarmen één of meerdere bladen en vormen zo verschillende configuraties. Voor de bovenbladen is gekozen voor gladdere materialen zoals massief laminaat, marmer of Fenix, voor eenvoudig onderhoud. De twee steunen hebben dan weer een meer natuurlijk oppervlak om de tactiele ervaring te verbeteren.

 

Copernico in Milaan

Dankzij de veelzijdige maar verfijnde stijl is de Parenthesis-collectie geselecteerd voor tal van projecten. Een voorbeeld is Copernico in Milaan, een werkruimte op een steenworp afstand van het Centraal Station, die onderdak biedt aan innovatieve ruimtes gewijd aan coworking voor startups en freelance professionals, vergaderzalen, evenementenlocaties, eetruimtes en grote gemeenschappelijke ruimtes.

 

Van Londen tot Dubai

Parenthesis-salontafels zijn ook te vinden in de gemeenschappelijke ruimtes van Dubai Internet City, het belangrijkste innovatie- en technologiecentrum in de regio, en binnen het mediakantoor van de overheid van Abu Dhabi. Daarnaast kun je ze onder andere ook spotten in de binnenruimtes van het MiM hotel in Mallorca en het Origin Kensington restaurant in Londen.

Bron: Pedrali
Deel dit artikel:
Onze partners