Persoonlijke smaak van architect weerspiegeld in kreon armaturen

In de verschillende kreon-collecties staan zuiverheid en eenvoud centraal. Het Research & Development team zet elke schets om in een kwalitatief eindproduct en ontwikkelt in-house op maat gemaakte oplossingen voor elk project. Alle verlichtingsontwerpen voldoen aan de hedendaagse en individuele eisen van de architect op vlak van het kleurenpallet, de afwerking, het materiaal en de vorm. Dit gaat verder dan enkel de armaturen, maar ook de lamellen van de verlichting en de lichtschakelaars worden gepersonaliseerd. Op die manier draagt elk detail bij aan het totaalconcept.

Drie niveaus voor een unieke aanpak

De mogelijkheid om aanpassingen te maken aan de tools of light garandeert de beste match aan de ontwerpwensen. Dit kan op drie niveaus, die de mate van persoonlijke touch weergeven. Bewerkingen op het eerste niveau slaan op het uiterlijk van de armaturen. Bijvoorbeeld wanneer de architect bepaalde wensen heeft over de afwerking, waarbij het algemene ontwerp en kenmerken behouden blijven. Een aangepast kleurenpallet van het project, vraagt specifieke tinten van de armaturen.

Gepersonaliseerde ontwikkelingen gaan een stapje verder. Het oorspronkelijke ontwerp van de armatuur blijft herkenbaar, maar toegevoegde elementen zijn een persoonlijke keuze van de architect. Denk hierbij aan de verandering van de lichtbron of een andere manier van montage. Elke lamp is een statement piece, die de aandacht trekt, ook als de verlichting niet aanstaat.

Wanneer het ontwerp een unieke aanpak vraagt, waarbij geheel nieuwe armatuurontwerpen ontstaan met basiselementen uit het bestaande assortiment, voorziet kreon volledig maatwerk. Ook heeft de architect de mogelijkheid om de armaturen in een volledig nieuwe set-up te combineren, in een nooit eerder vertoonde opbouw.

Evenwichtig totaalconcept

Samen met de light consultant en kreon, buigt de bouwheer of architect zich over de planning en een uitgebreide briefing. Met de persoonlijke visie van de architect in het achterhoofd gaat kreon aan de slag met het ontwerp en lichtplan. De uitdaging hierbij is een evenwicht vinden tussen de smaak van de light consultant, de visie van kreon, de stijl van de architect én de eigenheid van de site. Kreon biedt de architect een volledige aanpak inclusief advies, realisatie én afwerking.

Bron: kreon
Deel dit artikel:
Contacteer kreon
Onze partners