Prijsuitreiking in prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth (inschrijven tot 30 april)

De inschrijftermijn van de architectuurwedstrijd ‘Het Dak Is Bitumen’ is verlengd tot 30 april. Architecten of architectuurstudenten kunnen zich dus alsnog kandidaat stellen voor deze wedstrijd rond platte daken. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 16 juni in de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo.

De Muziekkapel Koningin Elisabeth verwelkomt musici en ensembles van wereldniveau in residentie. Hier komen de laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd zich telkens in afzondering voorbereiden op de finale. In 2014 werd de Muziekkapel nog uitgebreid met een nieuwe vleugel, een ontwerp van de studie- en architectenbureaus Synergy-International en l’Escaut. Op 16 juni organiseert Bitubel hier ook de prijsuitreiking van de architectuurwedstrijd ‘Het Dak is Bitumen’

De wedstrijd Het Dak is Bitumen staat volledig in het teken van platte daken. Er is een totale prijzenpot van € 8000 mee gemoeid en de inschrijftermijn is zopas verlengd tot 30 april. Voor de architecten komen alle projecten in aanmerking die maximaal 5 jaar oud zijn, die zich in België bevinden of ontworpen zijn door een Belgisch architect en waarin het plat dak uitgerust werd met een bitumineuze dakdichting.

Ook studenten kunnen meedingen naar een prijs. Enige voorwaarde is dat ze ingeschreven zijn bij een Belgische architectuurschool en dat een plat dak een essentieel onderdeel vormt van het project dat ze indienen.

Inschrijven kan op de website van Bitubel, de federatie van vier fabrikanten van bitumineuze dakdichtingen.

 

Deel dit artikel:

Onze partners