Projectbezoek Ziekenhuis AZ Zeno in Knokke-Heist

In 2007 won de tijdelijke vereniging AAPROG - BOECKX - BURO II & ARCHI+I de ambitieuze ontwerpwedstrijd van vzw Gezondheidszorg Oostkust, voor een nieuw ziekenhuis in Knokke-Heist. In de zomer van 2017 zal dit futuristische gebouw in gebruik genomen worden. U kan nog steeds inschrijven voor het bezoek aan de werf dat BVA op vrijdag 4 september 2015 in avant- première organiseert. Foamglas ondersteunt dit bezoek.

Ceci n'est pas un hôpital

Het nieuwe ziekenhuis, geïnspireerd op het surrealistisch werk van René Magritte, zweeft als het ware boven het landschap en wordt tot in de ondergrondse ruimtes toe door licht en natuur gedomineerd. De link tussen binnen en buiten, tussen zorgfaciliteiten en publieke ruimtes is vrijwel naadloos.

Het ontwerp is een treffend voorbeeld van 'levende architectuur': duurzaam ontwerpen en bouwen met bijzonder oog voor integratie in het landschap, ecologische energie en gebruikte materialen. Er is een duidelijke keuze gemaakt voor het toepassen van duurzame en energiebesparende maatregelen, zonder in te boeten op de hoge comforteisen. Onder andere een biomassaketel, warmtekrachtkoppeling en boorgatenergieopslag dragen bij tot duurzame energieopwekking.


Programma

Onder voorbehoud van kleine wijzigingen

13u30
Onthaal
Bedrijvencentrum ’t Walletje, 't Walletje 104, Knokke-Heist

14u00
Voorwoord

14u15
Lezing architect en bouwteam
door Rita Agneessens (BURO II & ARCHI+I) en Johan Cogge (Boeckx Architects)

15u30
Busrit naar werf
Bezoek aan de werf in twee groepen van 25 deelnemers

17u00
Netwerkmoment met broodjes en drankje

Het bezoek richt zich exclusief tot architecten. De groep is beperkt tot 50 deelnemers. Snel inschrijven is dan ook de boodschap. De deelnemers zorgen zelf voor hun veiligheidsschoenen en helm die op de werf verplicht zijn.

 

Deel dit artikel:
Onze partners