Raamvervanging met inschuifmontage: stiller, sneller en kostenefficiënter

Finstral, een toonaangevend bedrijf in de raamindustrie, heeft met haar Nova-line raamvleugels een innovatieve methode voor raamvervanging geïntroduceerd. Deze methode maakt gebruik van inschuifmontage, wat resulteert in een minimaal invasieve aanpak met vele voordelen.

Bij deze methode wordt het bestaande raamframe als stelraam gebruikt, waarbij alleen de oude raamvleugels en beslagdelen worden verwijderd. Vervolgens kan van binnenuit een profiel worden ingeschoven. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door de Nova-line, een frameloze vleugel met overdekkend glas aan de buitenzijde. Hierdoor wordt het raam van binnenuit verdubbeld, waardoor eigentijdse isolatie en functionaliteit worden bereikt, terwijl het oorspronkelijke gevelaanzicht behouden blijft.

De methode biedt vele voordelen. Het bouwmateriaal wordt behouden, waardoor grote sloop- en herbouwkosten worden vermeden. Bovendien is de inschuifmontage sneller en eenvoudiger dan traditionele raamvervanging, waardoor kosten voor personeel en tijd worden gereduceerd.

Een concreet voorbeeld van de aanpak is te vinden op de Alten Postweg 101 in het Duitse Augsburg, waar een renovatieproject plaatsvindt. Dankzij de inschuifmontage zijn er geen steigers nodig, is er geen bouwstof en lawaai, en blijft het gebouw volledig verhuurd. Huurders ervaren verbeterde geluidsisolatie en de ramen bieden nu betere bescherming tegen wind en zonlicht.

Deze innovatieve methode van raamvervanging zal naar verwachting de renovatie-industrie veranderen. Zowel opdrachtgevers als huurders profiteren van de kosten- en tijdsbesparingen, zonder in te leveren op kwaliteit. Bovendien is het een milieuvriendelijke benadering, waarbij bouwmateriaal wordt behouden en afval wordt verminderd. Met de inschuifmontage van Finstral wordt raamvervanging een efficiënt en probleemloos proces dat voldoet aan de moderne eisen op het gebied van isolatie, functionaliteit en esthetiek.

Deel dit artikel:
Onze partners